PCP-fenciclidina sau praful îngerilor. Ce efecte distrugătoare are

Drogul "praful îngerilor" ar fi ucis-o pe tânară din Centrul Vechi al Capitalei, într-un mod îngrozitor. 

Centrul Vechi: Moarte suspectă a unei tinere drogată cu o substanță interzisă

PCP (fenciclidina hidroclorica), cunoscută ca "praful îngerilor" a fost sintetizată la sfârșitul anilor '50 pentru utilizarea ca analgezic și anestezic general. Efectele adverse grave, semnalate la un număr mare de pacienți au determinat întreruperea studiilor clinice (lansate în 1957) și sistarea fabricării medicamentului pentru uz uman.

În prezent, toată producția de feniciclidină de pe piață ar fi fabricată în laboratoare ilegale. Însă, este folosit și ca anestezic veterinar.

Ipoteză în cazul morții tinerei din Centrul Vechi. "Praful îngerilor", de la sterilizatorii de câini

Abuzul de fenciclidina a fost semnalat prima dată în 1967 pe coasta de vest a SUA. Cunoscut atunci sub denumirea de pilula păcii a cunoscut o reputație proastă, din cauza experiențelor neplăcute, ceea ce a dus la scăderea consumului. A reapărut un an mai târziu, pe coasta de est.

Dozele scăzute produc transpirații, parestezii și pierderea coordonării motorii. Dozele moderate îi induc subiectului o stare de detașare de mediu, indiferența, incoerența în vorbire și un sentiment de forță sporită și invulnerabilitate. Dozele crescute produc: hipotensiune, greață, vomă, tulburări vizuale, hipersalivație, amețeală, pierderea echilibrului, convulsii cu comă potențială și chiar deces. Antrenează o psihoză toxică, iar la doze de peste 1 mg intervine coma şi moartea prin stop respirator. Consumatorii pot avea simptome similare schizofreniei: paranoia, gândire dezordonată, catatonie. 

În formă pură, este de tipul unui praf alb, din cauza incompletei purificări. Se poate vinde sub formă de pulbere, amestecată cu marijuana, tutun, oregano, pătrunjel. 

Este atât de periculoasă încât agresivitatea generată poate dura săptămâni întregi. În general, se traversează fazele: violență, comportament psihotic- 5 zile, alte 5 zile de comportament imprevizibil și cu insomnii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel