Pavel Abraham: Procurorul nu știe cine este Mircea Băsescu

Avocatul familiei Bercea Mondial, Pavel Abraham, a anunţat, în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3, că înregistrările în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare vorbind despre o presupusă mită cu fiul lui Bercea Mondial vor fi făcute publice de clientul său. De asemenea, în intervenția sa, Pavel Abraham a afirmat că noul procuror de caz a declarat că nu știe cine este Mircea Băsescu.

Pavel Abraham a declarat că, în contextul în care dosarul pare să meargă într-o direcţie anormală, i-a dat acceptul clientului său să facă publice înregistrările. "Am suspiciune rezonabilă că suntem pe un drum greşit", a spus avocatul, făcând referire la modul în care este instrumentat cazul.

De asemenea, Pavel Abraham a făcut o declarație uluitoare despre noul procuror de caz. "Mi-a motivat, la un moment dat, vă dați seama, într-o asemenea anchetă, că nu cunoaște cine este Mircea Băsescu. Nu cunoaște cine sunt ceilalți. Am cerut și s-a înregistrat pe cameră toată această discuție, ca nu cumva cineva dintre noi, și i-am spus domnului procuror, după aceea să o întoarcă altfel", a mai declarat avocatul familiaei Bercea Mondial. 

Citește și: De Ce tace Traian Băsescu? Unde a dispărut cucul de la 18:30

„Clientul meu, de mai mult timp, a intenţionat să difuzeze aceste înregistrări şi altele pe care le are. Eu l-am calmat în permanenţă numai pentru faptul de a nu crea o impresie proastă", a explicat Abraham.

„Într-adevăr, pot să facă publice, din acest moment, aceste înregistrări", a mai declarat avocatul.

Înregistrările în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar apărea vorbind despre bani cu fiul lui Bercea Mondial au ajuns, pe 13 iunie, la DNA Constanţa.

Înregistrările au fost depuse în dosarul de şantaj în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Citește și: Dovezile care-l înfundă pe Mircea Băsescu

În materiale se vorbeşte despre eliberarea lui Bercea Mondial şi apare şi numele preşedintelui Traian Băsescu, după cum a precizat avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham, cel care le-a şi depus la DNA.

Este vorba despre două înregistrări, una audio-video şi alta numai video, făcute în mediul ambiental şi datate 20 şi 26 februarie 2012 sau 2013, a declarat anterior avocatul Pavel Abraham.

Anterior aceste declarații de la Antena 3, avocatul fiului lui Bercea Mondial a declarat, miercuri, că Florin Anghel este audiat la DNA, precizând că acesta a făcut, din Penitenciarul Colibaşi, patru plângeri, dar la dosarul cauzei se regăsesc doar trei dintre acestea.

Avocatul Pavel Abraham a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a venit pentru Florin Anghel, care este audiat în legătură cu denunţurile făcute în cazul lui Mircea Băsescu, în legătură cu presupuse fapte de trafic de influenţă.

Abraham a precizat că Florin Anghel a fost adus miercuri dimineaţă în faţa anchetatorilor DNA, dar a solicitat să fie audiat doar în prezenţa apărătorilor.

Citește și: Pentru Traian Băsescu, scandalul Mircea Băsescu are efect mai puternic decât Piața Universității 2012

Avocatul a mai spus că Florin Anghel a fost adus la DNA pentru a oferi lămuriri suplimentare în legătură cu susţinerile sale din plângerile făcute în cazul fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Pavel Abraham a adăugat că Florin Anghel a făcut în acest caz patru plângeri, din Penitenciarul Colibaşi, dar la dosarul aflat în lucru la un procuror DNA sunt doar trei. Avocatul a pus pe seama "birocaţiei din România" lipsa celei de-a patra plângere, despre care a arătat că "ar trebui să ajungă" şi ea la dosar.

Totodată, avocatul a mai arătat că, tot miercuri, la Penitenciarul Craiova a fost audiată soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, ca martor în legătură cu acuzaţiile aduse lui Mircea Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel