Patriarhie: Părintele Arsenie Boca nu avea ce căuta în campania lui Victor Ponta

Patriarhia Română precizează că distribuirea de către PSD a unei fotografii cu chipul părintelui Arsenie Boca reprezintă o "inițiativă exagerată de campanie electorală", care nu a avut acordul Bisericii.

"Este o inițiativă exagerată de campanie electorală, probabil a unor membri sau simpatizanți de partid, care nu a avut binecuvântarea sau acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba de o icoană, ci de o fotografie cu chipul părintelui Arsenie Boca. Astfel de fotografii nu se sfințesc", se subliniază într-un comunicat al Patriarhiei Române transmis joi Agerpres.

Patriarhia reamintește partidelor politice să nu folosească însemne bisericești în campania electorală.

Citește și: Sondaj CSCI: Distanță enormă între Ponta și Iohannis. Tăriceanu, locul trei în primul tur

"Folosim acest prilej pentru a reaminti apelul Bisericii către partidele și oamenii politici de a nu folosi însemne bisericești sau imagini cu reprezentanți ai Bisericii în scopuri electorale", a declarat pentru AGERPRES părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu l-a acuzat miercuri pe candidatul PSD-UNPR-PC la prezidențiale, premierul Victor Ponta, că folosește Biserica în campania electorală, arătând că activiștii social-democrați distribuie icoane cu părintele Arsenie Boca, pe spatele cărora se regăsesc numele PSD și al lui Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel