Parlamentul Marii Britanii a fost dizolvat de către Elisabeta a II-a

Suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a a dizolvat Parlamentul, care a dat astfel start campaniei pentru alegerile din 7 mai.

Momentul a fost marcat de vizita premierului David Cameron la Regina Elisabeta a II-a. Toţi membrii legislativului şi-au încheiat oficial mandatul şi şi-au pierdut automat toate privilegiile.

La întoarcerea de la Palatul Buckingham, premierul a declarat că britanicii au de făcut o alegere clară, între partidul conservator şi cel laburist.

Potrivit practicii de zeci de ani din politica britanică, premierul depune demisia guvernului în fața Reginei la o dată stabilită la alegerea sa, înainte de a se declanșa dizolvarea parlamentului și convocarea alegerilor.

Citește și: Iohannis, mesaj ferm pentru Guvernul britanic: Libera circulație în UE trebuie aplicată pe deplin

Scurta vizită efectuată luni de premierul britanic la Palatul Buckingham pare să fie una de curtoazie. Pentru prima dată în istoria politică a Marii Britanii, data scrutinului parlamentar a fost înscrisă într-un text de lege de către guvernul de coaliție format din conservatori și liberal-democrați, la scurt timp după accederea acestora la putere în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel