Radu Zlati PNL: Nu-mi retrag semnătura de pe ”Legea pensiilor” pentru parlamentari

Cel puțin unul dintre deputații PNL care au semnat proiectul de lege pentru pensiile parlamentarilor nu-și va retrage semnătura. PNL a anunțat oficial că nu susține inițiativa legislativă, iar Alina Gorghiu a recomandat parlamentarilor să-și retragă semnăturile.

Deputatul PNL Radu Zlati a declarat pentru DCNews că nu va da curs recomandării. ”Nu obișnuiesc să-mi retrag semăturile de pe proiecte de lege”, a spus Zlati. Parlamentarul a refuzat să facă alte comentarii, după decizia luată de partid, joi. Inițial, Radu Zlati afirmase că majoritatea țărilor europene au un sistem de pensii de serviciu pentru parlamentari. Principiul care stă la baza legii este corect, iar mărimea, modul de colectare și finanțare, ca și alte detalii pot fi amendate, în cursul dezbateriilor.

Peste 250 de parlamentari, din toate partidele, au semnat proiectul de lege. Doi senatori PNL, Sebastian Grapă și Viorel Grigoraș, au declarat, deja, că își vor retrage semnăturile.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari PSD. Proiectul prevede că, după încetarea mandatului, parlamentarul poate primi, la cerere, o indemnizație corelată cu numărul de mandate și ultima indemnizație lunară din timpul activității. În cazul unui parlamentar cu trei mandate, suma care se va adăuga pensiei din sistemul public ar fi de circa 4000 de lei.

Până în 2010, când pensiile de serviciu au fost eliminate de Guvernul Boc pentru toate categoriile sociale, parlamentarii aveau astfel  de pensii. PSD și PNL, care la vremea respectivă făceau parte din USL, au votat împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel