Urmărește emisiunea live


Părinți de succes: Strategie eficientă în clasă, folosită când trebuie și cât trebuie

Profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, de la Universitatea din București, oferă câteva argumente pentru care profesorii nu ar trebui să se teamă să folosească în relația cu elevii săi lingușirea pentru a-i determina să învețe cât mai mult și să își pună în valoare maximă potențialul de care dispun.

Pentru cei care se întreabă cât de exagerată este perspectiva profesorului care lingușește elevul/elevii, profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor la Universitatea din București, amintește că suntem înconjurați de persuasiune, iar important este scopul sub care apare ea în comunicare.

Dacă este în direcția pozitivă, dacă elevul, școala, procesul de învățământ are de câștigat, lingușirea, sub variantele sale mai subtile, poate oferi un bun suport activității didactice.

[citeste si]

Specialistul în Educație susține, spre exemplificare, că un profesor care se străduie de la prima întâlnire cu clasa să rețină numele elevilor săi și o să le spună cât mai repede pe nume, ei vor fi foarte încântați.

"Este o strategie de flatare simplă, dar eficientă. Elevul (ca fiecare dintre noi, de altfel) apreciază dacă interlocutorul său dovedește interes referitor la persoana lui", afirmă profesorul universitar Pânișoară.

La fel de încântat va fi elevul și dacă va fi lăudat de profesor în fața clasei, a directorului sau a altor persoane, ceea ce arată că niciun cadru didactic nu ar trebui să se teamă de persuasiune.

"Ea este un simplu instrument: la fel ca o cărămidă poate să fie folosit în mai multe moduri (de exemplu poate să se construiască o clădire sau să să fie aruncată într-un geam). Profesorul trebuie să facă tot ce poate ca elevii săi să învețe cât mai mult, să fie fericiți la școală și să își pună în valoare maximal potențialul de care dispun (chiar dacă pentru aceasta își lingușește elevii!). Persuasiunea – folosită atunci când trebuie și cât trebuie – este un ingredient minunat pentru a avea succes în sala de clasă".

Citește mai multe pe peformante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel