Părinți de succes: Despre inteligența emoțională

Profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, semnalează cât de important este ca din rutina zilnică a părinților să nu lipsească antrenamentul care stimulează inteligența emoțională. 

Dacă părinții constată, nu numai în discuțiile cu proprii copii, ci și cu alte persoane de jur, că nu înțeleg despre ce li se vorbește, trebuie să aibă în vedere că fiecare om reacționează diferit față de același comportament.

Un exemplu concludent este cel oferit de Rob Yeung (2012), specialist în inteligența emoțională. Dacă un manager al serviciului pentru clienți sună clienți de două ori pe lună, fiecare dintre ei reacționează diferit: unul poate considera că este sâcâit, în timp ce un altul că este neglijat.

Citește și Părinți de succes: Află ce calități trebuie să aibă un profesor

"Ceea ce trebuie să facem este să ne creștem sensibilitatea față de indicii vocale ale emoției, să ne dăm seama ce reacție provoacă comportamentul nostru în cel din fața noastră", iar această experiență trebuie să devină parte în rutina zilnică, este sfatul specialistului în Educație.

Așadar, atenție la tonul vocii, mai mult chiar decât la conținutul discuției, și ce anume transmite: serenitate, bucurie, stres, furie etc.

Cu antrenament, gestionarea oricărei discuții cu copilul va fi, astfel, mult mai ușoară.

Citește mai multe pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel