Parfum COMESTIBIL, lansat în România

produse contrafacute
produse contrafacute

Un parfum comestibil, cu miros de lavandă şi mentă sălbatică, a fost lansat joi în cadrul unui festival gastronomic, Alba Carolina Food Fest, desfăşurat la Alba Iulia, de către chef Cosmin Toma, un bucătar cunoscut pentru faptul că îi place să inventeze reţete culinare şi, totodată, să le reinterpreteze pe cele clasice

"Vert de Toma", un parfum atât pentru corp, cât şi pentru mâncare, este preparat din lavandă, busuioc, mentă, apă de la izvorul din incinta mănăstirii Rîmeţ, precum şi un ingredient secret, a declarat chef Cosmin Toma. Acestuia i-a venit ideea în urmă cu câteva luni de a realiza un parfum comestibil, cu care clientul să se poată şi parfuma, dacă vrea, sau să-l pulverizeze peste mâncare.

Cosmin Toma a menţionat că parfumul este indicat pentru preparate precum piept de raţă cu fructe de pădure, cotlet de porc cu pere şi deserturi.

"Am experimentat parfumul pe clienţii unui restaurant din Sebeş. Să ştiţi că lumea îl foloseşte", a spus Toma. El a precizat că intenţionează să înregistreze la OSIM atât conţinutul parfumului, cât şi sigla inscripţionată pe sticluţa acestuia.

Duminică, în ultima zi a festivalului care se desfăşoară în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, alături de alţi bucătari şi cu sprijinul unor voluntari, Cosmin Toma vrea să prepare cel mai mare salam de biscuiţi din România.

[citeste si]

La prima ediţie a festivalului, Toma a lansat cea mai mare carte de bucate din România, de trei metri înălţime, intitulată Euphoria.

De joi până duminică, în cetatea din Alba Iulia sunt prezenţi peste 25 de vendori stradali din toată ţara, cu autobuze, rulote, căruţe, standuri şi truck-uri, ce îi îmbie pe localnici şi turişti cu o varietate de preparate de tip fast food. Sunt programate o serie de show-uri culinare, atmosfera fiind animată de cântăreţi stradali, cu tobe, vioară, chitară şi acordeon.

Vineri si sâmbătă, cei prezenţi vor putea gusta din preparate făcute după reţete antice, în cadrul unui show culinar pregătit de reenactorii din Garda Apulum. Nu vor lipsi nici spectacolele culinare susţinute de chef Cezar Muntean, deţinător al mai multor premii în domeniul gastronomic, şi maestrul bucătar Jakob Hausmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel