Paradox legal: Firea îl ajută pe Băsescu

val-valcu
val-valcu

Interpretarea Constituției și imprecizia legilor fac ca acțiunea lui Lucian Bolcaș și a Gabrielei Firea să îl ajute pe Traian Băsescu.

Ce câștigă Traian Băsescu dacă plângerea penală introdusă de Gabriela Firea are efect? Paradoxal, apar câteva avantaje. În planul imaginii, oricum nu are nimic de pierdut. Nu văd ce mai poate spune sau face astfel încât să-și șifoneze imaginea mai mult decât a fost  șifonată până în prezent.  Martorii lui Băsescu, nucleul dur, pe care tocmai îl transferă PMP, abia că află, cu orice nou scandal, pe cine trebuie să voteze.

În plan juridic, Traian Băsescu scapă de toate dosarele ”înghețate”: Flota, casa din Mihăileanu și cine mai știe ce alte cârlige de la Primărie sau Transporturi. Președintele a insistat în câteva rânduri că nimeni nu este mai presus de lege. Nu va fi vina lui că procurorii, în frunte cu Daniel Morar, au refuzat să-l ancheteze, pe motiv că are imunitate. Traian Băsescu, personal, nu a invocat niciodată imunitatea, ca să scape de o anchetă sau să o înghețe. Nu va fi potențialul anchetat Băsescu de vină că unii procurori au interpretat greșit Constituția. Dacă alți procurori/judecători vor decide că pot fi anchetate amenințările la adresa senatorului Firea,  înseamnă că președintele nu a avut nicio clipă imunitate. Deci, tot ce i-ar fi putut fi imputat s-a prescris, deja, în mai bine de 10 ani.

În plus, dacă se va decide că și președintele poate fi anchetat, asta nu poate decât să-l bucure pe Traian Băsescu. Viitorul președinte se va confrunta, cel puțin în următorii doi ani, cu sistemul pus la punct de actualul președinte, deci va petrece multă vreme la parchete, lăsând viitorului premier mai multă libertate de mișcare.  

Bolcaș: CCR a demonstrat că președintele Băsescu nu are imunitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel