Papa Francisc. Pentru ce pledează Suveranul Pontif

Aflat la Istanbul, Papa Francisc a lansat, duminică,  un apel ferm la unitatea bisericilor catolică şi ortodoxă, separate de un mileniu, subliniind că victimele războaielor şi tinerii cer cu insistenţă acest pas istoric.

"Singurul lucru pe care îl doreşte Biserica catolică şi ceea ce încerc şi eu ca episcop al Romei...este unitatea cu bisericile ortodoxe', a afirmat suveranul pontif într-un mesaj citit în prezenţa patriarhului ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, cel mai prestigios demnitar ortodox.

Citește și: "Sultanul" Erdogan, ieșire virulentă, în timpul vizitei Papei Francisc

Papa a rostit un discurs după ce a participat la o slujbă alături de Bartolomeu, cu care are de altfel relaţii de prietenie foarte strânse, menţionează duminică AFP.

'Biserica catolică nu vrea să impună o anumită cerinţă, în afară de cea a profesiunii de credinţă comune', iar 'noi suntem gata să căutăm împreună...modalităţile prin care să fie garantată unitatea Bisericii în actualele împrejurări', a adăugat papa Francisc.

'În lumea contemporană se aud cu putere voci pe care nu le putem ignora şi care cer bisericilor noastre să ne asumăm până la capăt situaţia de discipoli ai lui Iisus Cristos', a încheiat Suveranul Pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel