Papa Francisc, despre Internet: Un dar de la Dumnezeu

papa-francisco
papa-francisco

Papa Francisc califică Internetul drept "un dar de la Dumnezeu" și salută capacitatea acestuia de a promova dialogul între grupuri disparate cultural și religios, dar avertizează, totodată, că dorința obsesivă de a folosi acest mijloc de informare și comunicare îi poate izola pe oameni de prieteni și familie.

Argumente pro și contra erei digitale, precum și implicațiile Internetului pentru catolici, atunci când interacționează cu persoane de diferite religii și culturi, au fost prezentate de Papa Francisc în primul mesaj public pe rețelele sociale, transmis tradiţional în fiecare an cu ocazia Sfântului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnaliştilor, intitulat "comunicarea în folosul unei autentice culturi a întâlnirii", scrie AFP, potrivit Mediafax.

Suveranul Pontif afirmă că "Internetul poate oferi posibilităţi de întâlnire şi solidaritate între toţi oamenii şi că acesta reprezintă un lucru bun, un dar de la Dumnezeu", care ar putea ajuta la rezolvarea diferențelor religioase, economice sau politice.

De asemenea, Suveranul Pontif a atras atenţia asupra riscului excluziunii, dezorientării, închiderii şi ignoranţei, care pot fi favorizate de Internet.

"Mărturisirea evanghelică creştină nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin voinţa de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica răbdător şi respectuos în problemele şi în remedierea dubiilor altora", a subliniat Papa Francisc.

Pledând pentru un dialog adevărat între credincioşi şi necredincioşi, Papa Francisc susține că "Dialogul nu înseamnă renunţarea la propriile idei şi tradiţii, ci doar la pretenţia că acestea sunt unice şi absolute".

De asemenea, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe internauţi "să redescopere liniştea şi calmul" în această lume agitată, iar imaginea bunului samaritean să le fie inspirație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel