Papa Emerit Benedict al XVI-lea, aniversare la 88 de ani în stil bavarez, cu bere

Papa Emerit Benedict al XVI-lea a împlinit ieri 88 de ani, cel de-al 265-lea papă în istoria Bisericii Romano-Catolice preferând să sărbătorească evenimentul în "stil bavarez", la reședința de vară a papilor de la Castel Gandolfo.

Fotografii publicate de ziarul Vaticanului, dar și unele postate pe Twitter, îl prezintă pe Papa Emerit Benedict al XVI-lea în ziua aniversării alături de un grup de bavarezi din orașul său natal în grădinile reședinței papale de la Castel Gandolfo. Papa Emerit Benedict al XVI-lea a fost  însoțit de fratele său mai mare, Monseniorul Georg Ratzinger, și secretarul său particular de mult timp, monseniorul Georg Ganswein.

Într-una din fotografii, Papa Emerit Benedict al XVI-lea apare ținând în mână o halbă de bere. 

Papa Francisc a celebrat sărbătorirea celor 88 de ani a predecesorului său, dedicând Papei Emerit Benedict al XVI-lea slujba de azi dimineață din capela Sfânta Marta.

În urmă cu câteva zile zile, monseniorul Georg Ganswein afirma la postul italian Retequattro că Joseph Ratzinger este "lucid și vioi".

"Singura problemă sunt picioarele, merge greu", a mai spus acesta, adăugând că Benedict al XVI-lea se gândește la moarte și se pregătește pentru ea.

"Este evident că un om de 88 de ani se gândește la acest lucru. Am vorbit despre moarte de mai multe ori, papa și cu mine, deși este o persoană foarte discretă și rezervată. El consideră că, pregătindu-se de moarte, se pregătește pentru întâlnirea cu Dumnezeu", a încheiat Georg Ganswein, citat de AFP, potrivit Agerpes.

Benedict al XVI-lea a anunțat pe 11 februarie 2013 că se va retrage în 28 februarie din funcția de suveran pontif, fiind primul papă din evul mediu până în prezent care a ales să renunțe la acest oficiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel