Papa Benedict: Prostituatele pot face sex cu prezervativ

Papa Benedict
Papa Benedict

„Pot exista cazuri speciale în care se justifică folosirea prezervativului”. Sunt cuvintele Papei Benedict al XVI-lea, cel care, alături de toţi reprezentanţii Bisericii catolice, era total împotriva contracepţiei.

Părerile liderului catolic au fost adunate într-o carte-interviu care se va publica marţi în toată lumea. Este prima oară în istoria Bisericii catolice când un lider al acesteia este de acord cu folosirea prezervativului, chiar dacă parţial, adică numai în anumite circumstanţe. „De exemplu, atunci când o prostituată foloseşte prezervativul, acesta poate constitui primul pas înspre moralitate, un prim act de responsabilitate pentru a dezvolta un proces de conştiinţă conform căruia nu totul este permis şi că nu putem face tot ce ne trece prin cap”, specifică Papa. „În schimb, acesta nu este modul cel mai potrivit de a combate SIDA. Este nevoie de o umanizare a sexualităţii”, continuă Benedict. Pe 17 martie 2009, Papa a realizat prima sa vizita apostolică în Africa. Declara atunci că SIDA nu se poate combate prin distribuirea de prezervative, ba mai mult, această măsură creează şi mai multe probleme. În opinia de atunci a Papei, singura cale eficace de a lupta împotriva acestei epidemii este renovarea spirituală şi umană a sexualităţii, combinată cu un comportament uman moral şi corect, destinat la a suferi alături de suferinzi. În acele momente, liderul catolic îndemna populaţia africană la abstinenţă.

Frazele cele mai importante din carte-interviu: „Pot exista cazuri speciale în care este justificată folosirea prezervativului.”

„Atunci când o prostituată foloseşte prezervativul, acesta poate constitui primul pas înspre moralitate, un prim act de responsabilitate.”

„ Prezervativul nu este modul cel mai potrivit de a combate SIDA. Este nevoie de o umanizare a sexualităţii.”

„Faptele de pedofilie nu m-au surprins atât de mult. Ca prefect al Congregației a Doctrinei și Credinței, m-am ocupat de cazurile din America de Nord. Am observat cum se înmulţeau şi cazurile din Irlanda. Dar dimensiunile pe care le-a căpătat situaţia în ultimul timp au fost cu adevărat şocante.”

„A vedea cum instituţia se ajungea din ce în ce mai murdară, şi odată cu ea Biserica catolică, a fost ceva foarte greu de suportat. În schimb, în acel moment era important să ne aducem aminte că în cadrul Bisericii există şi Binele, nu numai acele lucruri teribile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel