Pandele a vrut să îi dea replica lui Mazăre, însă a fost desființat de Weber și făcut "băsist" de Badea

Primarul Constanței, Radu Mazăre, l-a acuzat, în ediția de marți a emisiunii "Sinteza zilei", pe edilul Voluntariului, Florentin Pandele, că nu și-a apărat soția, pe Gabriela Firea, după atacurile pe care președintele Traian Băsescu le-a lansat la adresa senatoarei. Soțul Gabrielei Firea a solicitat un drept la replică și a intervenit telefonic în emisiunea de la Antena 3, însă a fost desființat de europarlamentarul PNL, Renate Weber, după care a fost făcut "băsist" de Mircea Badea.

Radu Mazăre a spus la începutul emisiunii că Florentin Pandele nu și-a apărat soția așa cum ar fi trebuit, iar în intervenția telefonică, primarul din Voluntari l-a întrebat pe edilul de la malul Mării: "Cum ar fi trebuit să-mi apăr soția?"

Vezi și: Pandele, avertisment clar pentru Gabriela Firea

"Eu am spus că am felicitat-o public pe soția dvs că este o femeie tare și am spus că toată lumea vorbește că ieșirea dvs de la televizor n-a fost o ieșire pe măsura tăriei și curajului pe care îl are soția dvs și că dvs ați dat-o mai 'ca să vorbim ca între comandanți, că eu nu ...'. Nu știu, eu aș fi sărit de 100 de ori mai ferm. Asta e ce-am zis, asta vă spun și acum", i-a răspuns Radu Mazăre lui Florentin Pandele, care a precizat:

"Domnul Mazăre, ăsta este punctul dvs de vedere. Eu mi-am apărat și-mi voi apăra soția, iar intervenția mea, într-adevăr a fost la două televiziuni, spunând de calitatea de comandat de cursă lungă, care pentru mine este ceva foarte, foarte important. Noi avem un copil de un an și zece luni. Nu cred că dvs dacă ați avea un copil care are un an și 11 luni v-ar conveni foarte mult ca soția dvs să se găsească într-un conflict. (...) Pentru mine, ca soția să-mi vină acasă, ca soția să stea cât mai mult cu copilul reprezintă extraordinar de mult. Extraordinar de mult. (...) Eu nu aș vrea ca soția mea - sunt mândru de ea, apreciez faptul că are o anumită hotărâre în ceea ce face. Nu sunt de acord că în momentul de față este un vârf de lance și se va transforma într-un paratrăsnet și nimeni nu îi va întinde o mână, cu excepția familiei".

"(...) Eu sunt român, așa că nu-mi rămâne decât să-mi țin soția cât mai aproape de copil, iar actele de bravură, cei care caută paratrăsnete, dacă se poate, să nu le găsească prin soția mea", a continuat soțul Gabrielei Firea, care a fost întrerupt de Renate Weber, invitată în emisiunea lui Mihai Gâdea:

"Domnule Pandele, mă iertați că intervin. Eu nu v-am văzut în direct la acele două televizuni, dar după aceea m-am uitat de câteva ori la intervențiile dvs, pentru că ele se găsesc pe Youtube. Și vreau să vă spun un singur lucru - chiar privesc cumva din afară și tocmai am spus mai devreme că mi s-a părut că acele cuvinte spuse de președintele Băsescu dădeau fiori pe șira spinării oricărei persoane normale din această țară. Dar dvs, prin intervențiile dvs, ați reușit să duceți în ridicol tot ceea ce a spus președintele Băsescu și tot ceea ce a vrut să facă după aceea soția dvs. Un singur lucru trebuia să faceți: să tăceți! Și să aveți discuțiile cu dna Gabriela Firea acasă la dvs între patru pereți, nu să vă manifestați public". 

Citește și: Gabriela Firea, în lacrimi, după atacul lui Băsescu. "Nu i-a mai rămas decât să se războiască cu morții"


Florentin Pandele: Ce a fost ridicol în ceea ce am spus?

Renate Weber: Faptul că dvs ați demonstrat că dvs sunteți cel care vă temeți și că în realitate nu vă apărați soția, ci vă apărați propria piele. (...) Ați reușit să duceți în ridicol tot demersul dnei Firea și a unora dintre colegii domniei sale. (...) Adică ați făcut ca toată această poveste, care era foarte serioasă, ați transformat-o într-o chestiune, ca și în seara aceasta: găsiți de cuviință să vă apărați soția politician, invitând-o să stea acasă cu copilul. Deci transmiteți un mesaj genial femeilor din politica din România, care vor să-și asume să fie egale cu bărbații. 

Florentin Pandele: Doamna Weber, eu am un copil care împlinește 30 de ani și al doilea, care împlinește 28 de ani. Copiii mei au crescut de la vârsta de un an, până la vârsta de 13 ani - cel mare - în timp ce tatăl lor era plecat pe mare. Intervenția mea a fost în sensul acesta. Nu mai vreau ca copilul meu cel mic să trăiască fără tată și fără mamă. 

Ulterior, în pasa dintre "Sinteza zilei" și "În gura presei", Mircea Badea l-a întrebat pe Mihai Gâdea: "Domnul Pandele e băsist, că mie așa mi s-a părut?" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel