Pactul de coabitare, amenințare pentru Ponta la prezidențiale

Radu Zlati (PNL) își pune întrebarea dacă, după decizia lui Victor Ponta cu privire la ruperea Pactului de coabitare, românii ar mai avea motive să-l voteze la prezidențiale.

"Am spus de multe ori și nu numai aici pe blog, că acest pact de coabitare a fost practic inutil premierului Ponta și în esență distrugea tocmai esența campaniei USL din decembrie 2o12, acel slogan "Dreptate până la capăt" care ne-a adus victoria. Dacă așa a fost, dacă (așa cum recunoaște în sfârșit Băsescu și admite Ponta) semnarea pactului a fost doar o victorie personală a gubernatorului de la Cotroceni, datorată capacității mai mari de negociere a acestuia și slăbiciunii impardonabile a premierului, atunci nu ne rămâne decât să tragem ultima concluzie: De ce am avea nevoie de un președinte de țară atât de nevolnic, ca idei și voință, precum premierul Ponta?", scrie Radu Zlati pe bogul personal.

Acesta mai spune că prin ruperea Pactului de coabitare, Victor Ponta recunoaște că s-a lăsat indus în eroare de președintele țării.

"Prin chiar ruperea Pactului de coabitare, premierul Ponta recunoaște că s-a lăsat indus în eroare de către Băsescu; că atunci, în 2012, a trădat voința politică a electoratului USL; că Partidul Național Liberal și Crin Antonescu aveau dreptate să respingă și denunțe acest Pact; și că păstrarea până acum a pilonilor regimului Băsescu s-a datorat în primul rând slăbiciunii co-liderului USL, Victor Viorel Ponta. De aceea afirmația de ieri a premierului că astfel, prin ruperea Pactului, continuă lupta împotriva lui Băsescu nu este decât una care încearcă să acopere un imens eșec personal.

Acestea fiind, dacă pe slăbiciunea lui Ponta și-a reconfirmat și reconfigurat puterea președintele Băsescu, atunci nu putem decât să tragem necesara concluzie că Victor Ponta nu este potrivit pentru cea mai importantă funcție din statul român. Concluzie pe care, sper, o va trage și electoratul român în noiembrie 2014, votând candidatul Alianței Creștin-Liberale", mai notează Radu Zlati.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel