Pacientul din Berlin. Povestea bărbatului care s-a vindecat de HIV

„Pacientul din Berlin”, așa cum este cunoscut în lumea medicală drept singurul om care a scăpat de virusul HIV, îi uimește pe cercetători.

Timothy Brown s-a vindecat în anul 2007, după ce a făcut un transplant de măduvă osoasă pentru leucemia severă cu care fusese diagnosticat. Se pare că donatorul avea o mutație a genei CCR5, care oferă o imunitate naturală împotriva virusului care cauzează SIDA, potrivit “Science Now”.

Bărbatul fusese diagnosticat cu HIV în anul 1995 și urma un tratament antiretroviral. După ce s-a îmbolnăvit de leucemie, a început și un tratament de radioterapie. Acesta s-a însănătoșit complet după transplant, însă oamenii de știință nu au înțeles exact cum s-a produs vindecarea.

Pentru a afla cum a fost posibil acest lucru, s-au demarat mai multe studii pe maimuțe.

Au fost avansate trei teorii pentru a explica miracolul medical. Prima se referă la celulele imunizate natural contra HIV, primite de pacient prin transplant, iar cea de-a doua urmărește ipoteza potrivit căreia celulele noi ar fi distrus toate globulele albe infectate. O altă variantă ia în calcul faptul că radioterapia a distrus celulele infectate ale pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel