Paște 2014: Mercedes, sfințit în Vinerea Mare - VIDEO

Un bărbat și-a dus mașina, un Mercedes A Klasse, la sfințit la Mănăstirea Șag, chiar în Vinerea Mare, scrie pressalert.ro.

Acolo, unul dintre preoți a executat tacticos stropirea cu busuiocul înmuiat în apa sfințită. La solicitarea "credinciosului", preotul nu a ratat nicio bucățică din mașină: a udat cu apă sfințită motorul, volanul, pedalele din podea, chiar și ștergătoarele de parbriz. Nu i-a ratat nici pe iubita respectivului, nici pe cel care filma.

Binecuvântarea autoturismului, una dintre practicile populare la care apelează românii care îşi achiziţionează o maşină, a devenit oficială. Noul Molitfelnic, de anul trecut, după care sunt organizate toate slujbele religioase şi rânduielile, cuprinde o ierurgie specială pentru cei care vor să îşi binecuvânteze maşina. În luna iulie a anului 2013, la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut, cu aprobarea Sfântului Sinod şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lucrarea Molitfelnic, ce cuprinde şi slujba "Sfeştaniei pentru binecuvântarea unui vehicul", dedicată tuturor celor care vor să se asigure că nu vor fi în pericol la volan.

Citește și: Paște 2014: Învierea cade într-o zi pe care mulți o urăsc


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel