Ovidiu Miculescu, șeful Radio, spală pe jos cu Stelian Tănase, șeful TVR: Întinde mâna fără să spună o poveste

 Ovidiu Miculescu, președintele-director general al Societății Române de Radio, face praf ”managementul” lui Stelian Tănase, președintele TVR, într-un interviu acordat DCNews. Directorul Radioului public se opune creșterii taxei radio-tv, solicitată Parlamentului de Stelian Tănase. SRR conduce în topul audiențelor și susține numeroase proiecte culturale, de la festivaluluri de muzică până la târgurile de carte Gaudeamus, în vreme ce TVR are segmente întregi de program cu audiență zero, un rating la pământ, datorii uriașe și a renunțat la festivaluri celebre din cauza problemelor financiare.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) are datorii istorice de 787,8 milioane de lei. Nu există, în prezent, un plan coerent de salvare a instituției, lipsită, în primul rând, de public. Audiențele TVR sunt catastrofale, în ciuda bugetului imens. Președintele TVR, Stelian Tănase, a cerut creșterea taxei tv. În acest timp, Radio România  se află în topul audiențelor radio, are profit, susține mai multe festivaluri, orchestre și proiecte culturale, ca și un post românesc la Chișinău. Președintele SRR, Ovidiu Miculescu, se opune creșterii taxei încasate de posturile publice,  demonstrând că se poate face performanță cu bugetul existent.

Citește și: Scenariu de puci în TVR: Stelian Tănase, ”răsturnat” de CA

Lucrurile par să meargă într-o direcție proastă la televiziunea publică, iar Ovidiu Miculescu, președinte-director general al Societății Române de Radio a spus că, deși există soluții, Televiziunea Română va fi greu de salvat.

TVR este în drumul spre mormânt

"La Televiziunea Română este o problemă care s-a acumulat în timp. Nu a început dezastrul ieri. Fiecare manager care a ajuns acolo a produs deficitul lui. Din punctul meu de vedere, este un șir de erori de management absolut cumplit, grefat pe o inconstanță a gestului politic. Televiziunea Română nu a încercat și nu a vrut să abordeze nu ceea ce înseamnă reformă, dar măcar să se apropie de anii pe care îi traversează. Mental, și Televiziunea este undeva înainte de anii '90. Managerii nu au reușit să vină cu un plan fezabil. Cred că nici nu au reușit să radiografieze foarte exact ceea ce se întâmplă acolo și atunci rezultatele se văd. Televiziunea Română este în drumul spre mormânt. Nu cred că mai poate fi salvată, deși soluții există. Pentru acest lucru, trebuie să înțelegi industria, să ai expertiză, să ai un proiect și să ai argumente că se poate învinge", a spus Ovidiu Miculescu într-un interviu acordat DC News.

Așa-zisele presiuni, un zar de fugă pentru incompetenți

Săptămâna trecută, Stelian Tănase a declarat că există presiuni politice greu de imaginat la Televiziunea Română. Ovidiu Miculescu a abordat și subiectul presiunilor politice de la Televiziunea Română și a vorbit despre ratingul înregistrat de acest post de televiziune.

"În momentul când ratingul mediu este de 0,4, iar acesta se face datorită a trei emisiuni cu un rating de 2,5, iar restul fiind toate cu 0... întrebarea este: să te influențez ca să obțin ce? Credeți că este o miză atât de mare pe acele momente de 0,0? Probabil că unii influențează, în sensul în care cetățenii și Guvernul se întreabă cum se poate ca un rating de 0,4... să coste 150 de milioane de euro pe an. Întrebarea legitimă ar fi: nu s-ar putea face un rating de 0,4 cu 30 de milioane de euro? Cred că povestea asta cu presiunile politice reprezintă un zar de fugă. Este mai simplu să spui că altcineva este de vină, iar tu ești îngerul imaculat, plin de bune intenții și cu dorințe de mai bine. Eu nu pot să știu dacă la Televiziunea Română s-au făcut presiuni politice sau nu, dar de obicei se fac presiuni doar acolo unde obții ceva", a mai zis Ovidiu Miculescu.

Vezi și: EXCLUSIV. RADIOUL PUBLIC. Ovidiu Miculescu: "două proiecte importante"

Mărirea taxei: ”mâna întinsă care nici măcar nu spune o poveste”

"În momentul în care nimeni nu este interesant de un raport între cheltuieli și eficiența lor sau dacă nu există interes pentru banul public... lucrurile așa arată. Eu cred că sunt lucruri accumulate în timp. Cred că pentru mulți Televiziunea a fost o vacă de muls. Cert este că Televiziunea a fost dusă la groapă și, în continuare, unii cetățeni sunt senini și nu au alte soluții decât să solicite ba mărirea taxei, ba ștergea datoriilor, fără a oferi vreo garanțăe că lucrurile nu se vor întâmpla exact la fel. În plus, în momentul în care ceri ceva, ai ajuns la capătul drumului și tu nu mai ai nicio soluție. Cea mai simplă soluție este mâna întinsă, dar și pentru asta îți trebuie o poveste frumoasă. Este trist ce se întâmplă la Televiziunea Română. Acolo sunt încă foarte mulți oameni buni care vor să muncească", a conchis Ovidiu Miculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel