Osânza de pe creierul USL

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

USL a primit pe tavă puterea în România. Tava a fost oferită de câțiva ziariști curajoși, care s-au încăpățânat să arate lumii toate fărădelegile comise în epoca Băsescu de către PDL-iști. Ca urmare, neluptând în mod real pentru a obține puterea, creierele USL-iștilor s-au umplut de osânză, s-au lenevit, au făcut burtă mare.

Știam că în Parlament sunt mulți penali, dar atâta prostie nu mi-am imaginat că există. Astfel, nu-mi explic cum a apărut legea superimunității, cea prin care parlamentarii încearcă să-și pună dosurile la adăpost, în fața unei Justiții aflată la comandă politică.

Să mă explic. Am crezut cu putere, așa cum am spus în miile de apariții televizate și articole de presă, că legile Justiției, promulgate în 2005, în vremea ministrului Macovei, au sfârșit prin a aservi o bună parte a acesteia lui Traian Băsescu. S-au evidențiat aici DNA și Înalta Curte de Casație și Justiție. Vă amintiți, desigur, excesele pe care unii procurori ai DNA le-au săvârșit: de la alergatul oamenilor sărmani, intimidări cu Biblia pe capota mașinilor, fiindcă au votat la referendum, până la punerea sub acuzare a postului de televiziune Antena 3 pentru delict de opinie. Am cerut în repetate rânduri schimbarea legilor care permit unui procuror de rea-credință să distrugă viața și cariera profesională a oricărui cetățean, fie el parlamentar sau buticar. Doresc o Justiție independentă și nu schimbarea stăpânului Justiției - astăzi, dl Băsescu - cu un alt stăpân. Am cerut îndreptarea legilor care permit oricărui procuror interceptarea oricui, vreme de 60 de zile, fără mandat de la judecător. Am cerut îndreptarea legilor prin care judecători corupți sau incompetenți nu răspund cu nimic pentru zecile și sutele de milioane de euro daune aduse statului român, la CEDO sau în România, cu așa-numitele drepturi litigioase. Mi-aș fi dorit ca USL să aibă ca prioritate funcționarea sistemului în Justiția din România. Când colo, parlamentarii au încercat să-și dea o lege prin care să se scoată, ei și prețioasele lor dosuri, de sub juristicția DNA și a Înaltei Curți, adică instrumentele preferate ale d-lui Băsescu. Interesul personal a fost pus deasupra celui al alegătorilor.

Reacția lumii civilizate nu a întârziat să apară - de la ambasada SUA și până la Comisia Europeană, trecând prin ambasadele Germaniei, Franței, Marii Britanii și Olandei. Toată lumea a condamnat legea ticluită în miez de noapte de un deputat PSD, condamnat la doi ani de închisoare și prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să plece din țară. Nu știu ce să răspund la întrebarea dacă USL-iștii care au pus la cale așa ceva sunt mai mult penali sau mai mult proști. Poate știți dumneavoastră răspunsul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel