Ordinul lui Băsescu pentru toți candidații PMP

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a îndemnat duminică, la Slatina, pe candidaţii PMP Olt la alegerile locale să aibă permanent în buzunar un exemplar din Constituţie şi atunci când se adresează cetăţenilor să citească din Legea fundamentală, pentru că acolo vor găsi 'izvorul campaniei corecte'.

'Vreau să ştiţi că niciun primar, niciun consilier nu poate să câştige mandatul fără sprijinul electoratului. Asta înseamnă că trebuie să mergem, să ne întâlnim cu oamenii, să le explicăm ce vrem şi de ce nu, să ştiţi, o Constituţie costă un leu. S-o aveţi în buzunar tot timpul şi citiţi capitolul II. Veţi găsi izvorul campaniei corecte pe care puteţi să o faceţi în 2016 şi la locale, şi la alegerile legislative', a spus Traian Băsescu la Slatina, la lansarea candidaţilor PMP Olt la alegerile locale.

Băsescu a declarat că cetăţenii trebuie învăţaţi să-şi ceară drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie.

'Atunci când administraţia locală, după descentralizarea multor responsabilităţi, încalcă Constituţia este mai grav decât orice altceva. Trebuie să-i învăţăm pe cetăţeni să ceară fiecărei instituţii să-i acorde drepturile prevăzute în Constituţie, pentru că asta înseamnă un stat care devine puternic. (...) Mişcarea Populară să fie un partid care-şi scrie programul plecând de la drepturile care cetăţenilor din Olt nu le-au fost acordate şi care ţin de administraţia locală', a arătat fostul preşedinte. Băsescu nu a ezitat să destindă atmosfera la eveniment, iar atunci când s-a referit la dreptul cetăţenilor la sănătate a exemplificat printr-un banc. 'Un om cade şi i se înfige un cui în cap. Se duce la doctor. Avem doctori în sală? Staţi să vă spun ce i se întâmplă la doctor. Se duce la doctor: Domnu' doctor mi s-a înfipt cuiul ăsta în cap. Păi te costă 200 de euro, îţi scot cuiul, te cos şi în două săptămâni arăţi ca nou, nu se mai cunoaşte. Domn' doctor, n-am 200 de euro. E, atunci îţi scot cuiul, îţi dau cu nişte tinctură de iod şi în trei luni nu se mai cunoaşte, eşti ca nou. Domn' doctor, dar eu n-am nici 100 de euro. Dar ce ai? Păi, am asigurare de sănătate. Ahaa, atunci îţi îndoi cuiul să nu-ţi cadă căciula! Acesta e un banc ce reflectă respectarea drepturilor la ocrotirea sănătăţii', a spus Băsescu.

Consultanță privind fondurile europene în primării

El a subliniat că administraţia locală are responsabilităţi mari în respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

'Dar pentru că celelalte partide cu greu citesc Constituţia, vă propun să fim primii care vorbesc oamenilor despre drepturile pe care le au şi nu le-au fost acordate. Fie că e vorba de dreptul la muncă, dreptul la ocrotirea sănătăţii, dreptul la învăţătură, dreptul la corecta informare, toate sunt scrise aici. Să le respectăm pentru a garanta oamenilor România viitoare', a adăugat fostul preşedinte.

Băsescu a propus crearea unor servicii de consultanţă pentru accesarea de fonduri europene la nivelul primăriilor, menţionând că România a pierdut şapte miliarde de euro în exerciţiul bugetar precedent, iar agricultorii sunt nevoiţi să plătească pentru consultanţă.

'Iar eu vă propun tuturor celor care candidaţi la funcţia de primar să vorbiţi despre crearea la nivelul primăriilor a unor servicii de consultanţă pentru cetăţeni, consultanţă care să-i ajute să absoarbă banii europeni. Se duc bieţii agricultori şi caută tot soiul de consultanţi pe la Bucureşti care-i jupoaie de bani, plătesc sume uriaşe şi până la urmă obţin sau nu obţin finanţarea nerambursabilă de la UE. Primăriile trebuie să acorde şi acest serviciu cetăţenilor şi în mod deosebit acelora din mediul rural care foarte greu reuşesc să îşi facă proiectele şi să absoarbă, să primească bani pentru proiecte cu bani europeni', a mai spus Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel