ORDONANȚĂ PRIMARI. Reacția lui Sorin Oprescu: Trebuie să se trezească

Guvernul a adoptat joi ordonanţa de urgenţă care permite primarilor să-şi schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul. Pe marginea acestui subiect, Sorin Oprescu a oferit un punct de vedere.

VEZI ȘI: Badea, confruntare cu motocicliștii. Ce s-a întâmplat-VIDEO INCREDIBIL

Primarul general al Municipiului București a tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la situația dificilă în care se află Primăria. Acesta a făcut apel la consilierii locali să „se trezească".

Iată cele mai importante declarații ale lui Sorin Oprescu:

Pentru orice om responsabil, pentru orice conducător administrativ de comunitate, implicat în politică, cred că principala menire a acestor conducători este transparența instituțiilor pe care le păstoresc.

În ceea ce privește Primăria Generală, obiectivele majore nu trebuie să fie altele decât dorința și putința de dezvoltare, echilibru social, performanța administrativă, dar și bunăstarea cetățeanului.

Nimic nu se poate realiza fără stabilitatea politică și rezolvarea promptă a provocărilor... În mod evident, la nivel național și valabil și pentru București, ne confruntăm cu un sever blocaj funcțional. Această situație a fost generată de reașezarea scenei politice în urmă cu ceva timp, la jumătatea ciclului electoral.

Din punct de vedere politic, este o nouă configurație. Au reapărut noi partide, fapte care nu au concordat cu situațiile juridice. Această criză pote fi depășită prin negocieri reale, abordate cu maturitate pentru a obliga la corectarea legislației. Disputele politice inutile nu rezolvă nimic și orice decizie trebuie respectată.

Așa zisa migrație de la un partid la altul este o falsă problemă. De fapt, este vorba despre conștiința individuală a omului care a fost ales și la felul în care el se uită în ochii semenilor lui.

Noi răspundem în fața oamenilor care ne-au ales și care au avut încredere în noi. În această dispută, nu este luat în considerare alegătorul care, după părerea mea, pierde cel mai mult.

La nivelul Bucureștiului se menține o stare de haos și de confuzie a legislativului orașului. Este o situație care blochează orice acțiune a Executivului. Fac un apel la toți consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică: să se trezească și să nu mai arunce vina unul pe altul

Acum vreau să mă adresez consilierilor: Domnilor consilieri generali, dacă vă interesează cu adevărat problemele orașului, atunci veți avea ocazia în prima ședință să vorbim despre proiecte care au fost suspendate odată cu hotârârile privind organizarea Consiliului.

La fel ca președintele statului care trebuie să fie al tuturor românilor, edilul din fruntea comunității trebuie să fie primarul tuturor cetățenilor.

în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel