Orban, atac frontal la UE și Soros

Soros
Soros

Ungaria se confruntă din nou cu ''atacuri'' din partea Bruxellesului, o situația asemănătoare cu cea din urmă cu patru ani, doar că noile ''atacuri'' sunt mai concentrate, mai dure și pline de ură, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu pentru postul de televiziune sloven Nova 24, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Viktor Orban s-a aflat sâmbătă la Maribor pentru un discurs la congresul Partidului Democrat Sloven (SDS).

În interviu, el a spus că în urmă cu patru ani Ungaria a fost criticată într-un raport redactat de eurodeputatul ecologist portughez Rui Tavares. Raportul, totuși, a devenit un obiect de batjocură și a afectat reputația Parlamentului European, a declarat Orban.

Premierul Ungariei a mai afirmat că economia europeană nu se află într-o stare bună și că toată lumea se luptă să supraviețuiască până la următoarele alegeri generale. Europa Centrală a fost însă o regiune diferită, unde oamenii serioși sunt respectați, a declarat el.

Vorbind despre criza migrației și pericolele pe care aceasta le-ar reprezenta, Orban a subliniat că fiecare națiune are dreptul să decidă asupra viitorului său. El a spus că este dreptul francezilor sau germanilor să încerce să trăiască alături de milioane de imigranți musulmani, însă Ungaria nu ar trebui forțată să facă același lucru.

Orban a mai afirmat că nu este posibil ca două civilizații diferite să se integreze într-o singură societate și că apariția unor societăți paralele ar genera o varietate de probleme și ar declanșa numeroase conflicte.

Despre miliardarul american George Soros, Orban a declarat că este "în primul rând un ungur talentat", un om de afaceri a cărui imagine despre societate este mai degrabă diferită de conceptul european.

Conform concepției lui Soros despre migrație, Europa, la fel ca SUA, ar trebui să devină o societate liberală, multinațională și multiculturală care și-a pierdut identitatea, a mai spus el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel