Oprea, despre responsabilitatea deceselor de la inundații

Gabriel Oprea a spus că polițiștii și jandarmi care au acționat la inundațiile din ultimele zile și-au făcut datoria, iar pierderile de vieți omenești nu au legătură cu felul în care aceștia au intervenit.

"Faptul că până la acest moment nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești imputabile modului în care a decurs intervenția noastră este o dovadă că cei peste 5.000 de pompieri și 6.000 de jandarmi mobilizați zilnic la nivel național și-au făcut datoria. Din păcate, cinci persoane au fost dispărute, toate ca urmare a traversării voluntare a unor cursuri de ape, contrar atenționărilor autorităților și localnicilor", a afirmat Oprea într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.

Acesta a adăugat că în urma căutărilor efectuate, cele două persoane, din Olt și Prahova, dispărute "din păcate au fost găsite decedate", scrie Agerpres.

Oprea a mai spus că, în condițiile în care situația meteo se îmbunătățește, principala misiune a personalului MAI este "aceea de a înlătura cât mai rapid efectele acestor fenomene meteo care s-au abătut peste cele 86 de sate și comune inundate".

VEZI ȘI: Cod portocaliu de inundaţii pe două râuri din judeţul Giurgiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel