ONU, raport îngrijorător: Efectul de seră, nivel record. Încălzirea climatică s-a agravat

global_warming_10530800
global_warming_10530800

Cel mai recent raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU) arată că anul 2012 a fost marcat de creșterea concentrației de gaze cu efect de seră în atmosferă. Aceasta stă la baza încălzirii globale, fenomen ce nu se va ameliora în 2013. Raportul a fost realizat de experții Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), o agenţie a ONU cu sediul la Geneva.

"Veştile nu sunt bune", a declarat Michel Jarraud, secretarul general al OMM, înaintea prezentării raportului. Ultimele analize arată că a crescut cu 0,56% concentraţia de CO2, cel mai răspândit dintre gazele cu efect de seră, în perioada cuprinsă între 2011 şi 2012. El a mai arătat că pentru metan, un alt gaz cu efect de seră studiat de OMM, creşterea este de 0,33%, în timp ce pentru protoxid de azot (N2O), aceasta este de 0,28%.

Michel Jarraud a precizat: "Dat fiind faptul că nu s-a luat nicio decizie pentru a opri această tendinţă în creştere, situaţia nu poate decât să se agraveze în 2013". A adăugat că "Nu mai este o curbă liniară. Creşterea se accelerează", scrie Mediafax.

Jarraud a atras atenția că, în opinia sa, "temperatura medie globală de la sfârşitul secolului ar putea fi mai mare cu 4,6 grade faţă de cea constatată înainte de era industrială (în 1750) şi, chiar mai mult, consecinţele ar fi catastrofale în unele regiuni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel