ONU: Circa 3.500 de persoane ținute ca sclavi în Irak de gruparea Statul Islamic

Aproximativ 3.500 de persoane, în principal femei și copii, sunt ținute ca sclavi în Irak de către militanții grupării Statul Islamic (SI), relevă un raport al Națiunilor Unite dat marți publicității, scrie Agerpres.

Gruparea jihadistă SI, care deține controlul și asupra unor porțiuni seminifcative din teritoriul Siriei, este responsabilă pentru acte care pot fi considerate crime de război, crima împotriva umanității și posibil genocid, în special contra minorităților.

Islamiștii suniți, ce au revendicat atacurile sinucigașe cu bombă contra moscheilor șiite și a unor piețe din Bagdad, ar trebui să fie condamnați pentru crime internaționale, a afirmat Francesco Motta, directorul Biroului din Irak al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Sistematic, SI, răspândește teroarea prin uciderea oamenilor în spectacole publice, printre care decapitări, arderea victimelor încă în viață și aruncarea oamenilor de pe clădiri. 

De asemenea, gruparea a răpit între 800 și 900 de copii la Mosul în iunie pentru formarea religioasă și militară, iar extremiștii au folosit femei și copii ca sclavi sexuali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel