Omar Hayssam, prima reacție după aducerea în ţară a lui Munaf

Omar Hayssam, care execută 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, salută autoritățile române pentru aducerea lui Mohammad Munaf în țară și explică motivul pentru care vestea îi face detenția mai ușoară. 

"Cred ca voi fi liber, la fel şi Mohammed Munaf", afirmă Omar Hayssam în prima reacţie după aducerea acestuia în țară, convins fiind că adevărul despre cazul jurnaliștilor români răpiți în Irak în 2005 va ieși la iveală, iar acesta îi este favorabil. 

Traian Băsescu, prima reacție după aducerea lui Mohammad Munaf în țară

"Munaf a ajuns în țară! În sfărşit. Mi-e greu să mă bucur cu toată inima, e vorba de un cunoscut al meu, un apropiat adus să ispăşeasca nevinovat o sentința nedreaptă... Mi-e greu sa nu mă bucur, văzănd că momentul adevărului se apropie inevitabil, iar adevărul îmi este fara îndoială favorabil.

Văd că multă lume se bucură iar în ceea ce îi priveşte pe unii mă întreb dacă bucuria lor e sinceră sau lucidă...
Salut acțiunea autorităților române! Eficiența dovedită a aparatului de Stat, este benefică pentru reputația patriei mele şi, mesajul clar că nimeni nu se poate sustrage justiției şi rigorilor legii nu poate fi interpretat decât cu solidaritate şi măndrie națională. Vorbesc în cunoştința de cauză şi, deşi sunt într-o poziție ironică rostind acestea, nu există nici un dram de sarcasm sau nesinceritate în cele afirmate.
Cum nimic nu este întămplător în această lume iar dreptatea şi adevărul sfărşesc întotdeauna prin a se afirma răspicat, am un sentiment de bine. Speranța mi-e mai vie, detenția mai usoară. Cred ca voi fi liber, la fel şi Mohammed Munaf. Faptul ca este închis este trist dar necesar pentru a-i schimba statutul de fugar, urmărit de eterna suspiciune a vinovăției şi de anatema terorismului. Ca să cureți o rană trebuie să o deschizi. Dar durerea e prețul necesar vindecării", este mesajul postat vineri pe pagina de Facebook a lui Omar Hayssam, semnat "Echipa de apărare".

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: Mohammad Munaf a fost adus în România

Cetăţeanul irakian Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, a fost adus, joi, în România şi se află în prezent în custodia Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel