Urmărește emisiunea live


Oligarhul-legătură între Rusia și separatiști: Imperiul Rus să se refacă

Foto: Bloomberg
Foto: Bloomberg

Miliardarul rus Konstantin Malofeev este una dintre figurile cheie ale crizei din Ucraina și liantul între separatiștii pro-ruși și Moscova, scrie Financial Times, care a realizat un interviu eveniment cu rusul. 

După prăbușirea avionului Malaysia Airlines, ministerul ucrainean de Interne a lansat o anchetă penală împotriva lui Malofeev, pe care îl acuză că este un "sponsor al terorismului" pentru că finanțează "grupuri înarmate ilegal". 

Malofeev răspunde că acuzațiile sunt "ridicole" și insistă că Ucraina, cu susținerea americanilor, este responsabilă de prăbușirea zborului MH17. "Ucrainenii au un interes (în prăbușirea avionului  - n.r) pentru că vor ca americanii să înceapă să plângă zgomotos din cauza sprijinului Rusiei (pentru separatiști) și cum Rusia este vinovată", a spus miliardarul.

Afaceristul recunoaște că la începutul acestui an a încercat să trimită 960.000 de dolari la Sevastopol în "scopuri umanitare". Malofeev susține că tranzacția a fost înghețată și că nu a trimis deloc fonduri separatiștilor din Est, doar refugiaților ucraineni".

Ucraina l-a dat în judecată pe Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării

"Nu trimit bani acolo. Livrez doar bunuri - apă, mâncare și medicamente - și nimic nu poate fi folosit (pentru capabilitățile militare - n.r)", a spus Konstantin Malofeev.

Cu toate astea, Malofeev are legături strânse cu liderii separatiști. Unii îi sunt prieteni, alți foști angajați. În ultima categorie intră Igor Girkin, despre care se crede că a avut un rol central în tragedia aviatică din urmă cu o săptămână.

"Sunt în mijlocul unor cercuri patriotice. Oameni care au viziuni ortodoxe și patriotice mă cunosc și, uneori, și eu îi cunosc pe ei. Puteți găsi o legătură între mine și aproape oricare activist ortodox. Dar asta nu înseamnă că le plătesc un salariu sau că suntem în aceeași afacere", explică Malofeev.

Un oligarh cu puternice convingeri ideologice, Malofeev concluzionează: "Vreau Imperiul Rus înapoi. Nu vreau să-l conduc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel