Oleg Berdos, cel mai bun roman la Turul Sibiului

Moldoveanul naturalizat Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) a reusit cea mai buna clasare pentru un sportiv roman la Turul Sibiului 2014. Ajutat de colegii de la singura echipa continentala din Romania, Berdos s-a clasat pe locul 16 la 5 minute si 36 secunde in spatele castigatorului Radoslav Rogina (Croatia).

Moldoveanul naturalizat Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) a reusit cea mai buna clasare pentru un sportiv roman la Turul Sibiului 2014. Ajutat de colegii de la singura echipa continentala din Romania, Berdos s-a clasat pe locul 16 la 5 minute si 36 secunde in spatele castigatorului Radoslav Rogina (Croatia).

„M-am simtit bine, antrenamentele din ultima perioada au dat roade. Tricoul rosu era obiectivul meu si ma bucur ca am reusit sa il castig”, a declarat Oleg Berdos.

Columbianul Vladimir Lopez (locul 18) l-a urmat indreaproape, dovedind deja ca transferul sau a fost unul foarte inspirat. „El si-a dorit sa ajunga in echipa noastra, ceea ce ma bucura mult. Are experienta in curse internationale, a concurat in mai multe competitii in Asia si se poate adapta rapid in orice conditii. Dupa rezultatul de la Turul Sibiului, am decis sa mergem impreuna pentru tot restul sezonului”, a declarat liderul echipei, Eduard Carol Novak.

Alexandr Braico si Jose Guttierez au iesit si ei in evidenta la Turul Sibiului, reusind sa urce pe podium in doua catarari.  In top 25 s-a clasat si Andrei Nechita rutierul formatiei profesioniste italiene MG Kvis Trevigiani. Reprezentantul Romaniei la JO 2012 de la Londra a ocupat locul 24 in final. In clasamentul pe echipe, Tusnad Cycling Team s-a clasat pe un meritoriu loc 6, reusind astfel sa isi indeplineasca obictivul declarant inaintea competitiei.

„Am dovedit din nou ca Tusnad Cycling Tean este o echipa ofensiva, ca ne place show-ul. In calitate de presedinte al federatiei vreau sa ii felicit pe organizatori pentru reusita evenimentului. La nivel de echipa nationala s-a dovedit insa ca mai avem de invatat. Este

totusi important este ca sportivii romani au avut ocazia sa se perfectioneze in compania celor mai buni ciclisti din Europa”, a adaugat Eduard Novak.

In total, rutierii au avut de parcurs 500,9 kilometri, iar viteza medie a fost de 38,63 km/h. Cotat la coeficientul 2.1 si in acest an, Turul Sibiului face parte din top 5 competitii in Europa de Est.

Cel mai bun catarator: tricoul verde - Primoz Rogljic (Slovenia/Adria Mobil)

Cel mai bun sprinter: tricoul albastru – Bram Nolten (Olanda/PVC)

Cel mai bun tanar: tricoul portocaliu– Domen Novak (Slovenia/Adia Mobil)

Clasamentul pe puncte:  tricoul alb - Radoslav Rogina (Croatia/Adria Mobil

Cel mai bun roman: tricoul rosu – Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team)

Cel mai bun sportiv: tricoul galben – Radlosva Rogina (Croatia/Adria mobil)

CLASAMENT GENERAL:

 

  1.     Radoslav Rogina (Croatia/Adria Mobil) 12h58'26
  2.     Davide Rebellin (Italia/CCC Polsat)  + 01'01
  3.     Primoz Rogljic (Slovenia/Adria Mobil) + 01'07

………………………………………………………………………………

16.  Oleg Berdos (Romania/Tusnad Cycling Team) + 05'36

18. Vladimir Lopez (Columbia/Tusnad Cycling Team) + 06'22

25. Alexandr Braico (Moldova/Tusnad Cycling Team) + 11'55

58.  Jose Guttierez (Spania/Tusnad Cycling Team) + 33'10

117. Szabolcs Sebestyen (Romania/Tusnad Cycling Team) + 01h23'58

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel