Olanda vrea două tablouri pictate de Rembrandt. Ce sumă oferă

Guvernul olandez vrea să finanțeze parţial cumpărarea a două portrete pictate de Rembrandt cu 160 de milioane de euro, pentru a le expune în Olanda. "Pentru noi este esenţial ca aceste pânze, care fac parte deocamdată dintr-o colecţie privată, să devină proprietate publică şi să poată fi văzute de publicul olandez", apreciază ministrul culturii Jet Bussemaker, citată de 20minutes.fr.

Cele două tablouri dorite de Olanda au fost pictate de Rembrandt în 1634 de Rembrandt, dar picturile se află de un secol la Paris, în proprietatea aripii franceze a familiei Rothschild.

Tablourile reprezintă doi fruntaşi ai societăţii, Marlen Soolmans şi soţia sa, Oopjen Coppit, proaspăt căsătoriți în 1964.

Ambii tineri sunt îmbrăcați în negru, după moda spaniolă. El este pictat oferindu-i mănușa soției sale ca pecete a nunții, iar ea purtîndu-și inelul agățat de un lănțișor la gît. Cele două opere au fost rar văzute de public până acum.

"Arta ne aparţine în mod colectiv", spune Jet Bussemaker, care consideră că "nu ar fi deloc de dorit" ca pânzele să plece spre "o ţară petrolieră bogată".

Guvernul urmează să finanţeze jumătate din preţul stabilit în urma negocierilor cu deţinătorii tablourilor, iar Rijksmuseum din Amsterdam, care deţine deja o bogată colecţie de opere ale lui Rembrandt (printre care faimosul "Rond de noapte"), ar trebui să strângă şi el 80 de milioane de euro.

"Este o ocazie extraordinară să aducem picturile în Olanda şi să le arătăm publicului olandez", a spus purtătorul de cuvânt al ministrului, Job Slok, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel