Șoferul camionului cu 50 de imigranți morți ar fi român

Camionul în care au fost găsiți zeci de imigranți morți pe o autostradă din Austria este înscris în Ungaria pe numele unui cetățean român.

Informația provine de la poliția austriacă și a fost furnizată de purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban, potrivit Agerpres

Descoperirea macabră a fost făcută joi dimineață. Camionul cu imigranți morți era staționat pe o bandă de staționare în  landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria.  "Este o zi sumbră. (...) Această dramă ne afectează pe toți", a declarat ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, adăugând că "traficanții de ființe umane sunt criminali". Camionul era staționat de miercuri în zona respectivă. "Nu putem spune deocamdată cu certitudine cum au murit" persoanele din camion, a mai precizat purtătorul de cuvânt al poliției austriece.

"Poliția austriacă și cea ungară vor lucra împreună pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a-i aresta pe responsabili", a declarat Janos Lazar, purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban. El a indicat că poliția austriacă a informat Budapesta că șoferul camionului era român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel