Octavian Hoandră, întrebare-cheie pentru Vasile Dâncu. 'Suferim de o criză'

Vasile Dâncu a discutat împreună cu analistul politic Cozmin Gușă și cu jurnalistul Octavian Hoandră, la ”Realitatea Românească” de la Realitatea TV despre proiectele guvernării.

"Încercăm să facem un proiect și pe care să-l predăm noii guvernări în decembrie 2016. Vreau să predau proiectul unui stat mai ieftin, inteligent, și să fie pus pe direcții care nu pot fi schimbate prea ușor. Să avem date legislative, de suport. Să reinventăm Institutul Național de Administrație, vrem să facem ghiduri de cariere pentru cei care lucrează în spațiul administrativ, vream să creem un mediu pentru funcționarul public. Trebuie să le cerem expertiza, dar să le și dăm ceva. Să construim bazele unei școli puternice. Școala este un loc care ne poate sprijini cu expertiză universitară, vrem să aducem academiile și universitățile alături de admnistrația publica. Vrem să facem un cod administrativ pe care să-l lansam în septembrie. Cred că anul acesta putem construi consensul", a zis Vasile Dâncu, citat de Realitatea.net.

Întrebat de moderatorul Octavian Hoandra dacă va minți în mandatul său, Vasile Dâncu a răspuns sincer. "Și în iubire ni se cere câteodată să nu fim sinceri, să răspundem momentului înălțător și să stricăm vraja. România nu va avea în acest an de mandat minciuni, nu o să mințim, nici nu o să cosmetizăm nimic. Nu o să putem schimba esențial România într-un an de zile. În 25 de ani de democrație s-au schimbat forme, înfățișări ale prezenței sau absenței lucrurilor. Esențial nu s-a schimbat mare lucru. Esențial este să construim lucruri.

Suferim de o criză de sens, o criză a resurselor. Avem jurnaliști care fac analize bune dar nu se cuplează niciodată energia motivației cu inteligența analizei. Sunt oameni care știu foarte bine ce au de făcut dar nu sunt în poziția să facă asta. S-au prezentat câteva idei simple în programul de guvernare și sper să putem face toate astea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel