Ochiul și Timpanul. CSM îi apară pe procurorii care fac interceptări abuzive

rica vasiliu
rica vasiliu

 Lumea Justiției scrie că Inspecția CSM protejează procurorii care încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor.  Interceptările ilegale ale jurnaliștilor Razvan Savaliuc, de la Lumeajustitiei.ro și Robert Veress, de la „Jurnalul Național”, puse abuziv la dosarul Boldea de DIICOT Galați, fară a avea legatură cu cauza, sunt girate de judecătorul  Rica Vasiliu.

Potrivit lumeajustitiei.ro Inspectia Judiciara condusa de judecătoarea Rica Vasiliu  acționeaza fățiș pentru acoperirea procurorilor care fac abuz de interceptări telefonice, care ascultă persoane fără nicio legatură cu cauza, iar apoi le pun la dosare stenogramele convorbirilor cu scopul premeditat ca acestea să ajungă publice și să le afecteze imaginea.

În orice stat democratic, interceptarea convorbirilor unor jurnaliști, fără a avea nicio legatură cu o cauză penală, chiar și accidental obținute, precum și utilizarea acestor convorbiri de catre procurori prin interpretări tendențioase, în scop vădit de compromitere a jurnalistilor, ar fi produs urgent destituirea din magistratura a respectivilor magistrati, dar si a tuturor sefilor acestora care le-au girat activitatea. În Romania, în care niste procurori-politici au ajuns să nu le mai fie teamă să asculte pe nimeni, aceste fapte deosebit de grave sunt mușamalizate sistematic de Inspecția Judiciară și de către CSM.

 Lumea Justiției anunță că va formula plângeri penala împotriva autorilor rezoluțiilor de clasar, respectiv a inspectorilor CSM care au pus mai presus de lege si drepturile fundamentale ale cetatenilor.

Sesizarea jurnalistului Razvan Savaliuc împotriva procurorilor DIICOT Galati, Sorin Carare si Sorin Leau ,pentru exercitarea funcției cu rea-credință.

În esență, la data de 2 august 2012, Răzvan Savaliuc, senior editor la Lumeajustitiei.ro a sesizat Inspecția Judiciară arătând urmatoarele:

 „Prin Rechizitoriul nr. 88/D/P/2009 din 27 iunie 2012, procurorii Carare Sorin Danut si Leau Sorin, de la Serviciul Teritorial Galati al DIICOT, au dispus trimiterea in judecata a deputatului Mihai Boldea si altii, pentru o serie de infractiuni.

Astfel, in Rechizitoriul nr. 88/D/P/2009 din 27 iunie 2012, procurorii Carare Sorin Danut si Leau Sorin au inserat o serie de discutii telefonice ale actualilor inculpati Boza Alexandru si Boldea Mihai cu jurnalisti de la „Jurnalul” si „Antena 3”, precum si cu subsemnatul, convorbiri care nu au nicio legatura cu cauza si care, in realitate, privesc abordari telefonice sau prin mail ale jurnalistilor, din partea celor cercetati in aceasta cauza, care au dorit sa aduca la cunostinta publicului faptul ca au depus plangeri impotriva anchetatorilor de caz precum si motivele lor in aparare", se arată printre altele, în sesizarea depusă la CSM.

 La data de 26 noiembrie 2012, Inspecția Judiciară, sub semnătura inspectoarei șefe Rica Vasiliu, care are fiul cercetat penal de DNA intr-un dosar de corupție, a comunicat jurnalistului Razvan Savaliuc ca s-a dispus clasarea sesizarii acestuia întrucat: „Inspecția Judiciară nu are competente de a interveni în soluționarea unei cauze penale, de a verifica măsurile dispuse de procuror in timpul urmaririi penale...”

 Din start se observă ca Inspecția și-a abandonat rolul la care o obligă legea și anume de a cerceta abaterile definite de art. 91, lit. t) din Legea nr. 303/2004 drept „exercitarea functiei cu rea-credință sau gravă neglijență”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel