Șoc la Kremlin: Rusia va fi executată pentru 50 miliarde de dolari

daune, despagubiri
daune, despagubiri

Rusia va trebui să achite foștilor acționari ai companiei petroliere Yukos peste 50 miliarde de dolari. 

Curtea de Arbitraj de la Haga a pronunțat, luni, hotărârea conform căreia Rusia va trebui să achite foștilor acționari ai Yukos - Mihail Hodorkovski, Leonid Nevzlin și Vladimir Dubov – 51,6 miliarde de dolari pentru exproprierea activelor întreprinderii petroliere.

Oricum, suma despăgubirilor este sub jumătate din suma cerută de Group Menatep Limited (GML), grupul de acționari al acesteia solicitând 114 miliarde de dolari.

VEZI ȘI: Rusia trage focuri de artilerie în Ucraina, acuză SUA

„Suma despăgubirilor este un succes garantat. În valoare de 50 miliarde de dolari, care nu pot fi contestați. Cea mai problemă acum este executarea acestei decizii", a declarat directorull GML, Tim Osborne.

De cealaltă parte, Ministerul de Finanțe al Rusiei a calificat decizia „eronată", „unilaterală", „influențată din punct de vedere politic" și a declarat că va contesta decizia.

Completul de judecată a examinat cazul din 2005 și a ajuns la concluzia că autoritățile ruse sub conducerea președintelui Vladimir Putin au manipulat sistemul legal pentru a falimenta Yukos.

„Obiectivul principal al Federației Ruse nu a fost să colecteze impozite, ci mai degrabă să falimenteze Yukos pentru a-i însuși activele", a constatat Curtea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel