Obama, avertisment pentru Trump

Barack Obama l-a sfătuit pe Donald Trump să nu îl angajeze pe Michael Flynn, numit consilier prezidențial pentru securitate națională înainte de a fi constrâns să demisioneze câteva săptămâni mai târziu, a informat un fost responsabil al administrației acestuia, citat de AFP.

Fost director al serviciului de informații militare al SUA, Michael Flynn a fost unul dintre puținii responsabili militari americani care l-au susținut pe Donald Trump în timpul campaniei sale electorale.

Numit de Barack Obama în 2012 la conducerea Defense Intelligence Agency (DIA), el a fost constrâns de președintele democrat să demisioneze aproape doi ani mai târziu, pe fondul unor probleme interne și al conflictelor repetate cu administrația de la Washington.

În cursul primei întâlniri cu Donald Trump în Biroul Oval, la câteva zile după alegeri, Barack Obama l-a avertizat pe succesorul său republican în legătură cu "comportamentul lui Flynn în calitate de șef al DIA", a afirmat un fost responsabil al administrației Obama sub acoperirea anonimatului, relatează Agerpres.

Dezbaterea asupra implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite urma să revină în centrul atenției luni, odată cu audierea în Senat a doi foști oficiali ai administrației Obama: Sally Yates, fosta numărul doi din cadrul Departamentului Justiției, și James Clapper, fost director al serviciilor de informații, relatează Agerprse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel