Obama aprobă atacuri în Irak: "America vă vine în ajutor"

nbcnews.com
nbcnews.com

Președintele american Barack Obama a ordonat atacuri aeriene împotriva militanților islamiști din Irak pentru a le veni în ajutor miilor de iraqieni minoritari izolați în munți de frica teroriștilor.

"Trebuie să acționăm și trebuie s-o facem acum", a spus președintele Obama.

Liderul SUA a descris amenințările împotriva refugiaților ca având un potențial de "genocid", explicând că a autorizat atacuri aeriene limitate pentru a ajuta armata statului irakian în tentativa sa de a proteja civilii izolați, conform The Guardian.

"Când avem de-a face cu o situație precum cea de pe acel munte, cu oameni inocenți ce pot fi victimele violenței la o scară oribilă și avem un mandat să ajutăm - în cazul acesta un mandat de la guvernul Irakului - și când avem capabilități unice pentru a acționa în vederea evitării masacrului, cred că SUA nu poate întoarce spatele", a spus Obama într-o declarație de presă susținută la Casa Albă la o oră înaintată.

Irak, în haos. Obama: Nu excludem nicio variantă

"Mai devreme în cursul acestei săptămâni, un irakian a spus că nimeni nu vine în ajutor. Ei bine, America vine în ajutor", a spus Obama.

Livrarea ajutoarelor umanitare, sub forma atacurilor aeriene lansate de avioanele americane, a fost o decizie luată după dezbateri intense la Casa Albă cu privire la care ar trebui să fie răspunsul față de acțiunile Statului Islamic în Irak și Siria (ISIS), care se apropie de mult mai stabila regiune irakiană Kurdistan.

Casa Albă a subliniat ulterior că Washingtonul nu va trimite trupe la sol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel