Obama a aterizat în "curtea din spate" a Rusiei

Foto: The Baltic Times
Foto: The Baltic Times

Președintele american Barack Obama a aterizat miercuri dimineață în Estonia. Liderul de la Casa Albă va purta discuții cu șefii de stat ai țărilor baltice (Estonia, Letonia și Lituania), care au cerut cu insistență garanții de securitate din partea Vestului în fața unei potențiale agresiuni rusești.

Obama a fost întâmpinat pe aeroportul din Talin de mai mulți oficiali estonieni, între care și ministrul de Externe, Urmas Paet. Președintele SUA va susține o conferință de presă la ora 16:10, ora locală.

Aflate în vecinătate estică a Rusiei, țările Baltice sunt îngrijorate că focarul de instabilitate din Ucraina generat de Rusia ar putea ajunge rapid pe teritoriul lor. Acestea au cerut baze permanente sub egida NATO, iar ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, a propus livrarea de arme către Ucraina.

Estonia este a 46-a țară vizitată de Barack Obama în cele două mandate de președinte. Foștii președinți George W. Bush și Bill Clinton au efectuat 34, respectiv 53 de asemenea vizite oficiale.

Surse - NATO: Ucraina a pierdut deja războiul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel