OANA STANCU-LUDOVIC ORBAN, replici dure la Antena 3

Oana Stancu și Ludovic Orban au avut un schimb dur de replici la Antena 3 în emisiunea “Sinteza Zilei”, jurnalista fiind aplaudată în momentul în care i-a spus politicianului o vorbă din popor: "Spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești".

Redăm, în rândurile de mai jos, câteva dintre replicile pe care Oana Stancu și Ludovic Orban și le-au adresat:

Oana Stancu: PNL și PDL a făcut o fuziune rușinoasă pentru că PDL este autorul deja crimelor care s-au produs în acești ani din punct de vedere economic, moral și social. Vă aduc aminte că niciun politician din PDL nu a intrat în Parlament de pe locul 1. Au intrat de pe locurile 2, 3, 4. Populația nu i-a mai vrut, domnule Orban. Dumneavoastră ați decis să intrați alături de ei, alături de mizeriile lor, alături de hoțiile lor. Să stați azi lângă doamna Vass și soțul său, lângă Cristina Trăilă, lângă Boagiu...

Ați decis să intrați alături de ei, iar azi ce se întâmplă? Un om ca dumneavoastră care nu are, după o carieră politică, a trece în dreptul numelui său astfel de mizerii... ce faceți? Îi apărați? Ce se întâmplă? Se extinde lipsa lor de decență față de acest popor și asupra dumneavoastră. Pentru că cea care vă conduce astăzi și vorbeste despre cazul Șova este chiar ea în situația de a explica că a făcut aceleași lucruri. De aceea, mi-aș dori, domnule Orban, să nu mai faceți asta. Sunt puțini din vechii liberali care au mai rămas în politică cu un nume. Mi-aș dori să vi-l păstrați pe al dumneavoastră și mi-aș dori să cred că nu sunteți șantajat cu DNA-ul care vi-l flutură pe la nas pe Nelu Iordache.

Ludovic Orban: În ceea ce privește poziția pe care o am față de colegii mei liberali... este o poziție normală. Am făcut această fuziune pentru că era an electoral și pentru că scena politică trebuia echilibrată. Noi am fuzionat cu un PDL care, în mare parte, s-a rupt de Traian Băsescu.

Oana Stancu: Eu nu fac politică în locul dumneavoastră și nu pot avea nici obraz în locul dumneavoastră. Poporul ăsta are o vorbă veche: Spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești. Este treaba dumneavoastră cine sunteți.

Ludovic Orban: Doamna Stancu, vă dau un răspuns care nu mă va favoriza. Nu întotdeauna te poți asocial cu toți oamenii cu care dorești să te asociezi. În politică, în momentul în care faci o fuziune cu un partid politic trebuie să iei și persoanele cu care ai afinități, dar și alte persoane cu care nu rezonezi ca frecvență. Pe de altă parte, vă mai spun că această fuziune a fost cea care a condus la rezultatul alegerilor prezidențiale. De când Iohannis este președintele României, nimeni nu mai beneficiază de imunitate în fața anchetelor penale.

Oana Stancu: Care este răspunderea politică a PNL care și-l asumă pe Emil Boc? Vă reamintesc că el nu a trecut în PMP.

Ludovic Orban: Modul în care încercați să puneți în cârca PNL ce s-a întâmplat în timpul guvernării Boc... nu este ok. Principala vină a colegilor mei a fost că au acceptat comenzile lui Traian Băsescu fără să se opună pentru că dacă s-ar fi opus erau eliminați din sistem. Până la urmă, au avut curaj să se opună, iar cei care au avut curaj să se opună fostului președinte sunt astăzi alături de noi.

(w670)

Oana Stancu: Astăzi pregătiți o guvernare cu oamenii care au gândit cu premeditare marea crimă din 2010: tăierea salariilor, creșterea TVA-ului, omorârea economiei românești pentru a face ei hoții inimaginabile. A fost cu premeditare și cu acești criminali morali și economici stați astăzi și mai pregătiți o guvernare. Dumnezeu să ne păzească.

Ludovic Orban: Stimată doamnă, depășiți orice măsură. Mi se pare o exagerare. Dumnevoastră sunteți un jurnalist care v-ați făcut anchetele fără să vă intereseze culoarea politică a celui anchetat.

(...)

Oana Stancu: Nu încercați să spuneți că Traian Băsescu este vinovat pentru tot, iar ceilalți sunt vinovați doar pentru că – de frica lui s-au supus. Nu, domnule Orban, a fost un sistem, iar dumneavoastră știți bine asta! Știți foarte bine ce sistem a înrădăcinat acest personaj. Nu este corect ca astăzi - când Traian Băsescu este la pâmânt și îl mănâncă și corbii lui - să spuneți că doar el este de vină. Nu! Trebuie să plătească și cei care i-au fost alături din ticăloșie și lașitate. Trebuie să plătească și Boc, și Videanu și alții.

Ludovic Orban: Nu există vinovății de grup. Există vinovății individuale. Nu am spus că trebuie să răspundă doar Traian Băsescu.  Am spus că trebuie să răspundă toți cei care au profitat de regimul Băsescu.

Emisiunea poate fi urmărită pe Antena Play.

VEZI ȘI: Oana Stancu-Victor Ponta, replici dure. "Este insultător. Încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel