Cazul Oana Stănciulescu. Ce spun Dan Puric, Radu Tudor și Cozmin Gușă

Val de susținere pentru Oana Stănciulescu după scrisoarea "manifest" împotriva desemnării jurnalistei ca membră în Consiliul de Administrație TVR, transmisă joi, 17 martie, copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Rareș Bogdan a realizat o ediție specială la 'Jocuri de putere' în care a vorbit despre cazul Oanei Stănciulescu. Dan Puric, Marian Munteanu și alte personalități au intrat în direct pentru a comenta ce i s-a întâmplat jurnalistei.

"Asistăm la o decapitare publică ce trebuia făcută ca să mai instaureze frica de a fi român în propria țară, adică să ne paralizeze printr-un șoc. Oamenii aceștia vor să ne introducă într-un țarc al lor de gândire și să ne condamne la un fel de iobăgie mentală și sufletească perpetuă. S-au apucat să ucidă demnitatea memoriei românești. Ce mi se pare mie important este că nu ar trebui să ne concentrăm asupra scrisorii. Scrisoarea este abominabilă, dar are și o calitate de catalizator. Iată că ne-am adunat și când apare o valoare - așa cum este Oana Stănciulescu- , este bine să nu o lăsăm singură. Scrisoarea este fenomenală. Ăștia au creat peste noapte un catalizator minunat. Nelăsând-o singură, mai facem și noi un exercițiu de solidaritate. Mă aștept ca decapitările acestea să fie în serie. Oana Stănciulescu este o aristrocrată a sufletului românesc", a spus Dan Puric la Realitatea TV.

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat că rar o sună pe Oana Stănciulescu, iar joi a făcut acest lucru şi i-a explicat că valorile nu se cern după nişte oportunişti ai momentului. "Eu sunt zgârcit cu laudele, dar în seara asta este un moment special. Oana se numără printre puţinii jurnalişti de valoare care există în România, iar emisiunile pe care le-a făcut le-am urmărit cu mare plăcere. Eu, în calitatea de prieten al vostru şi de patron, vă spun că mi-au plăcut emisiunile realizate de voi", a afirmat Cozmin Guşă.

În videoul de mai jos, vă invităm să ascultați ce a spus Marian Munteanu:

Și pagina de Facebook a ziaristei a fost inundată de mesaje de susținere.

"Sunt șocat de tonul bolșevic al misivei aşa zisei intelectualităţi împotriva nominalizării Oanei Stănciulescu, demnă de anii ilegalistului NKVDist, care a impus cea mai crunta robie şi suferință poporului român. Oana nu poate fi pusă la zidul plângerii pentru că a redat românilor adevărul despre crunta suferință a elitelor românesti.
Nu poate fi condamnat cineva în România de interesele străine ţării. Oana, nu te lăsam să-ţi aresteze limba. Vorbeşti şi scrii prea bine în limba martirilor noștri.

Nu cred că Partidul Naţional Liberal, care este şi naţional şi liberal, va renunţa la candidatura ta. Neobolşevicii au scris o scrisoare agramată, injurioasă şi calomnioasă.

Misiva e scrisă de un alogen şi cer să iasă în public şi să-şi ceară scuze poporului român pentru batjocorirea gramaticii limbii lui Radu Gyr.

Oare Liviu Antonesei, Carmen Muşat, Daniel Cristea Enache au consimţit la scriitura agramată şi ofensatoarea adresată nu numai Oanei, ci şi limbii române sau au fost duşi în eroare? Eu cred că cineva din Internaţională a scris. Iar în ceea ce priveşte PNL, Ludovic, îţi cer să fii bărbat!", a transmis Marius Ghilezan.

Radu Tudor a avut o reacție importantă în cazul Oanei Stănciulescu.

"Am fost coleg ani de zile cu Oana Stanciulescu la Antena 3. Apoi fiecare si-a vazut de drumul lui. Ne cunoasteam de la inceputul anilor 2000. De cand o stiu, Oana e neschimbata. Pasionala, anticomunista pur sange, onesta, guraliva, gorjeanca, uneori incomoda, fara ocolisuri, fixista pe subiectele jurnalistice abordate. Pe scurt, un om bun, pasionat de meserie.

Eu am debutat in presa in Septembrie 1991. Si Oana la fel, dar alaturi de Corneliu Coposu la Dreptatea. Ea si Marius Ghilezan, de care ma leaga amintiri si mai interesante in Timisoara anului 1990.

Am fost absolut stupefiat sa citesc un protest semnat de o serie de nume, unele cunoscute, altele mai putin cunoscute, la adresa nominalizarii Oanei in pozitia de la TVR.

[citeste si]

Acuzatia socanta din scrisoarea adresata conducerii PNL este aceea de "NEOLEGIONARISM".

Oana Stanciulescu "neolegionara" si "impotriva democratiei romanesti"?! Oameni buni! Parca citesc "Democratia" lui Eugen Florescu din 1990 sau "Europa" lui Ilie Neacsu sau Angela Bacescu! Va jucati cu focul!

Acuzatia de "legionarism" sau "neolegionarism" a planat ca o razbunare a umbrei sovietice din Revolutie asupra marilor lideri taranisti si liberali in 1990 si 1991. Nu intamplator am adus aminte de unele publicatii din acea vreme, exponente ale curentului neocomunist si neosecurist. Nu stiu daca mai sunt 10 jurnalisti in Romania care sa fi citit toata presa inceputului anilor ' 90, asa cum am facut-o eu, pagina cu pagina.

Ce credeti ca va face Oana daca ajunge la TVR?! Vazand un mult asteptat premier PNL, isi va pune un chimir oltenesc plin de catran din chibrituri si se va detona in timp ce-l imbratiseaza pe reincarnatul lui IG Duca?! Doamne iarta-ma ! Indemn conducerea PNL sa o mentina pe Oana Stanciulescu drept candidat la pozitia din TVR.

Decat vreun acoperit, vreun finantat de baroni, vreun propagandist platit din banii negri investigati (abia azi) de procurori, mult mai bine Oana Stanciulescu", a scris Radu Tudor pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel