EXCLUSIV  Oana Stănciulescu, apel de ultimă oră către Dacian Cioloș. "Este o rușine ce se întâmplă"

Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, împlinește joi, 11 august, vârsta de 78 de ani. Cu acest prilej, jurnalista Oana Stănciulescu face un apel la Dacian Cioloș. Ziarista este de părere că un cadou potrivit ar fi ca premierul să-l primească pe Octav Bjoza într-o audiență pe care acesta o solicită de câteva luni.

"Octav Bjoza i-a transmis trei solicitări lui Dacian Cioloș cu rugămintea să-l primească în audiență. Știu că premierul are un program foarte încărcat, dar îl asigur că jumătatea aceea de oră în care va sta cu Octav Bjoza nu va fi timp pierdut. Autoritățile române sunt obligate să-l primească pe Octav Bjoza pentru că datorită foștilor deținuți politici suntem o țară liberă și - cum ne place să spunem - europeană. În afară de obligația pe care o are, nu va fi o oră pierdută. După discuția cu Octav Bjoza, premierul va găsi cu siguranță resorturile să meargă mai departe în actul de guvernare", a spus Oana Stănciulescu în exclusivitate pentru DC News.

(w670)

"Noi suntem contemporani cu niște oameni care ar trebui să fie modelele tuturor tinerilor din România. Din păcate, despre foștii deținuți politici, despre sacrificiul lor, nu se scrie în cărțile de istorie. Elevii nu au de unde să știe cine este Octav Bjoza și ce a făcut pentru țara noastră. Eu sunt onorată că l-am cunoscut. Îl respect extraordinar de mult pe Octav Bjoza. Sunt onorată să fiu numită de către AFDPR (Asociația Foștilor Deținuți Politici din România) 'fiica adoptivă' a foștilor deținuți politici. Cred că este obligația noastră, a tuturor, să îi respectăm pentru că mai sunt doar 2.000 de foști deținuți politici în viață. Este o rușine că oamenii care au salvat demnitatea acestui popor să fie tratați într-un asemenea mod", ne-a mai zis ziarista.

(w670)

Protestul lui Octav Bjoza: Ne-a condamnat la moarte sau la ani grei de muncă silnică

Octav Bjoza, într-un articol scris ca o formă de protest, spunea că înalţi funcţionari de stat şi alte persoane ignorante, sfidătoare sau rău intenţionate, au gândit să mai stoarcă ceva bani, chiar de la cei care s-au jertfit pentru ţară.

VEZI ȘI: Rareș Bogdan: Absolut inadmisibil. Nu îmi vine să cred așa ceva despre Cioloș

"În România sunt mai multe legi speciale. Să se fi uitat că deasupra tuturor acestor legi, ar trebui să ne situăm nou, foştii deţinuţi politici şi deportaţi? Să se fi uitat că Statul Român ne-a asasinat, ne-a condamnat la moarte sau la ani grei de muncă silnică în mine de plumb, la Canalul Dunărea-Marea Neagră, la stuf, la diguri de pământ sau canale de irigaţii, bătuţi, torturaţi, înlănţuiţi, înfometaţi şi lipsiţi de minime condiţii de igienă şi asistenţă medicală? Să se fi uitat că ne-au confiscat toată agoniseala, fără ca mulţi dintre noi să fi primit vreo compensaţie morală sau materială? Să se fi uitat că senatorii au declanşat proiecte de legi care să anuleze aberaţiile cuprinse în articolul 502 al noului Cod Fiscal, ce trebuiau puse în discuţia Parlamentului în regim de maximă urgenţă? Este o bătaie de joc la adresa noastră, din partea autorităţilor Statului Român, care nemaiputând să scoată bani din „piatră seacă", s-au gândit să ne mai vămuiască o dată, acum, după 60-70 de ani! Este o ruşine ca cei care au salvat demnitatea acestui popor, să fie trataţi în acest mod!", scria Octav Bjoza.

[citeste si]

Pe marginea acestui subiect, Oana Stănciulescu ne-a mai zis: "Cerem guvernului Cioloș, deși știm că nu acesta a făcut Codul Fiscal, să anuleze articolul 502. Îl rugăm pe Dacian Cioloș să-și găsească timp să discute cu Octav Bjoza".

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel