Oana Hăineală a ridicat pretențiile drept daune de la Lumea Justiției și Antena 3

oana
oana

Lumea Justiției și Antena 3 au avut, miercuri, la Judecătoria Cornetu primul termen în procesul intentat de președintele CSM, Oana Schmidt Hăineală. Președintele CSM a ridicat pretențiile de la 15.000 la 40.000 euro ca daune. Judecatorul s-a cerut afară din dosar pe motiv că e stagiar. Sunt suspiciuni de fals în aceast dosar, scrie  luju.ro.

Miercuri, la Judecătoria Cornetu, a avut loc primul termen în procesul în care Oana Hăineală a cerut daune de 15.000 euro și interzicerea publicării de articole la adresa ei pe subiectul Rita Branga (fost procuror condamnat definitiv pentru corupție). La acest prim termen, Oana Hăineală nu s-a prezentat, însa în locul ei a fost prezentă avocata.

Potrivit luju.ro, dosarul aflat la instanță era  nenumerotat, nelegat, cu fascicule care zburau din copertă, iar la dosar apare o fila cu datele complete de identificare a președintelui CSM, cu viza inițială de primire ștearsă cu pastă corectoare, iar alături aplicată o ștampila cu data de primire 19.07.2013.   "Am ridicat foaia în lumină și ne-am indignat observând că viza ștearsă cu pastă corectoare avea o dată de primire care începea cu nr. 2 și care apreciem noi că reprezenta data de 29 iulie", scrie cursa citată.

De asemenea, judecătorul desemnat pentru a judeca acest dosar a ridicat o excepție de nelegalitate deoarece acesta nu putea judeca deoarec este judecator stagiar și nu are voie potrivit legii să soluționeze asemenea cauze.

În acest timp, avocata Oanei Hăineala a declarat: „Clienta mea și-a majorat pretențiile de la 15.000, la 40.000 euro, întrucat pârâții au continuat campania de articole”. În acest sens, avocatul Antenei 3, Silviu Udangiu, a atras atenția instantei că majorarea daunelor cerute atrage declinarea competentei de la judecatorie, la tribunal.

În final, instanța a admis  „excepția nelegalei compuneri a completului de judecată invocată de către instanța din oficiu. Înaintează dosarul nr. 4745/1748/2013 președintelui instanței în vederea repartizării aleatorii”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel