Oana Băluță, despre tema femeilor în politică. Elena Udrea și Monica Macovei, candidate la prezidențiale

Joi dimineață, invitată la Realitatea TV a fost Oana Băluță care a vorbit despre tema femeilor în politica românească. 

VEZI ȘI: Rareș Bogdan: Țineți minte acest nume. VA DA FRISOANE OMENIRII

Mai precis, Oana Băluță a discutat despre o premieră în cursa pentru prezidențiale: lupta dintre Elena Udrea și Monica Macovei pentru funcția supremă în stat.

"Mi se pare extrem de interesant faptul că două femei și-au anunțat intenția de a intra în cursa pentru prezidențiale. Cred că prezența lor are un mare potențial să revitalizeze interesul nostru pentru campanie. Chiar dacă Elena Udrea și Monica Macovei fac parte din politica de dreapta, ele sunt două modele diferite. Pe de-o parte, o avem pe Elena Udrea care este o femeie care nu s-a sfiit să se înrădăcineze într-un tip de feminitate criticat de unii și apreciat de alții. Pe de altă parte, Monica Macovei este un personaj politic sobru și extrem de interesant", a spus Oana Băluță la Realitatea TV.

"Nu mi se pare o surpriză că se discută despre o predare de mandate. Până la urmă, Elena Udrea este o politiciană care a fost construită sub aripa lui Traian Băsescu. Nu este o surpriză că Traian Băsescu o sprijină pe Elena Udrea. Este o surpriză faptul că el se poziționează ca un fel de tătucă politic. Acesta a zis că dacă el și Adrian Năstase ar fi candidați, mai mult ca sigur Elena Udrea nu s-ar fi înscris în cursa electorală, poate nici Monica Macovei. Un tătucă în politică este un personaj care ține niște sfori, iar în aceste sfori pot fi niște marionete sau niște persoane care au renunțat să fie marionetele lui Traian Băsescu. Aici mă refer la Monica Macovei care a crescut în preajma unui partid păstorit de Traian Băsescu, dar a ales să se distanțeze și să se individualizeze. Rămâne de văzut cât de mult", a adăugat Oana Băluță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel