O nouă televiziune în România. La cârma ei, Adrian Sârbu

Adrian Sarbu
Adrian Sarbu

Adrian Sârbu, părintele PRO TV-ului, a demisionat recent din funcţiile de preşedinte şi CEO al CME. Tot mai multe voci susțin că Adrian Sârbu va prelua divizia media a RCS&RDS, unde va lansa un post de televiziune generalist. Petrișor Obae susține că totul este la nivel de zvon, deși "orice este posibil". Deținătorul site-ului "Pagina de Media" se arată rezervat cu privire la această posibilitate. 

Economica.net scrie că RCS&RDS ar putea acționa la fel ca atunci când a lansat DIGI WORLD, DIGI ANIMAL WORLD şi DIGI LIFE când a scos Discovery. Acum, ar putea să scoată PRO TV și să-și lanseze propriul post de televiziune generalist, la cârma căruia să fie nimeni altul decât Adrian Sârbu. Această ipoteză este susținută de faptul că exact după apariţia zvonurilor că Adrian Sârbu va părăsi CME pentru compania românească, adunarea acţionarilor RCS&RDS a aprobat contractarea unor împrumuturi de 800 de milioane de euro cu o perioadă de rambursare de 10 ani.

Șansele ipotezei să fie reale

Post generalist și-ar putea lansa RCS&RDS, așa cum a lansat și 10 TV, care nu a avut succesul preconizat. Ar putea scoate și PRO TV din grilă, pe același principiu pe care au scos Discovery. Ceea ce este puțin probabil este ca Adrian Sârbu să țină cârma unui post de televiziune generalist, care să înlocuiască PRO TV. Explicația este una simplă: clauza de confidențialitate, care nu i-ar permite fostului CEO al CME să conducă un alt post de televiziune, cu atât mai mult generalist sau de divertisment. O posibilitate, mai puțin probabilă, este ca Adrian Sârbu să-și fi negociat contractul atât de bine încât să nu aibă această clauză. O altă posibilitate este ca RCS&RDS să plătească suma prevăzută în contractul lui Sârbu, în cazul în care încalcă clauza de confidențialitate. Aici totul ține de rentabilitate și de perspectiva succesului, pe care l-ar avea un nou post de televiziune generalist în mâinile lui Adrian Sârbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel