O nouă MATERIE la Bac, propusă din PE- Sondaj

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, i-a cerut ministrului Educației, Mircea Dumitru, ca economia să fie inclusă în cadrul probei scrise la alegere la profilul real din cadrul filierei teoretice, precum și la profilurile tehnic, respectiv resurse naturale și protecția mediului din cadrul filierei tehnologice.

"La baza acestei solicitări stau numeroasele studii care plasează România pe ultimul loc între statele membre ale Uniunii Europene și sub media globală în privința educației financiare. Spre exemplu, conform studiului din 2015 privind alfabetizarea financiară, realizat de agenția Standard & Poor’s, doar 22% dintre cetățenii României au o alfabetizare financiară și dețin cunoștințe de bază despre finanțe personale, existând o corelație directă între bunăstarea populației și nivelul educației financiare. În România, tinerii primesc cea mai mare parte a educației financiare de la părinți, însă, conform acelorași studii invocate anterior, părinții înșiși nu au un nivel suficient de educație financiară, acest lucru perpetuându-se de la o generație la alta. Este nevoie ca acest cerc vicios să fie rupt, prin creșterea educației financiare în cadrul educației formale. În opinia mea, modalitatea cea mai bună ca tinerii să învețe această materie este includerea ei între probele la alegere de la examenul de bacalaureat din cadrul tuturor profilurilor filierelor teoretice și tehnologice", a spus deputatul european Siegfried Mureșan în scrisoarea transmisă ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
 
Șomajul, nivel ridicat
 
"Pe de altă parte, într-o perioadă în care șomajul în rândul tinerilor se situează în continuare la un nivel ridicat în România (21.8% în primul trimestru din 2016), consider că educația formală trebuie să contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților antreprenoriale ale tinerilor pentru ca aceștia să își poată lansa o afacere care să genereze locuri de muncă pentru ei înșiși, dar și pentru alte persoane din comunitate, finalitatea fiind reducerea nivelului șomajului în rândul tinerilor", se mai arată în scrisoarea semnată de eurodeputatul Siegfried Mureșan.
 
Votați în sondajul DCNews dacă sunteți de acord cu propunerea europarlamentarului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel