O firma ”germană” din Volutari, în spatele marilor directori puși de tehnocrați la stat

CEC Bank, Electrica şi Hidroelectrica, trei dintre companiile de TOP cu şefi străini puşi de la Voluntari
CEC Bank, Electrica şi Hidroelectrica, trei dintre companiile de TOP cu şefi străini puşi de la Voluntari

Guvernul tehnocrat a declanșat, spre sfârșitul mandatului o operatiune fara precedent pentru „maritisul", cu forta, a ultimelor companii de stat productive. Fie ca este vorba despre Ministerul Energiei sau despre cel al Finantelor, s-au incredintat pe banda rulanta contractele pentru recrutarea viitorilor manageri a unor „mamuti" precum Hidrolectrica sau CEC Bank unei firme de apartament din Voluntari, scrie national.ro.

Si uite cum au ajuns atat membrii ai influentei familii de bancheri Rotschild, dar si straini despre care nu a auzit nimeni, sa conduca cele mai profitabile companii de stat, dupa ce acestia au fost trecuti pe „lista scurta" de catre Transeach din Voluntari, firma condusa de cetateanul german Johannes Burghold. 2016 12 15 PHOTO 00000006 Johannes Burghold, „calaul" economiei romanesti!Cel care, dupa ce a poposit in tara noastra ca managing director al filialei unei firme producatoare de ata si fermoare, functie pe care a detinut-o timp de opt ani, a ajuns dintr-odata sa fie acum ditamai „eminenta cenusie" a numirii membrilor Consiliilor de Administratie si a managerilor celor mai mari companii din tara noastra, potrivit sursei citate.

Johannes Burghold, vânătorul de manageri care nu prea știe limba română

Astfel ca sute de nume grele ale finantelor si economiei de la noi, manageri cu experienta, care au condus zeci de mii de oameni si au coordonat cu succes afaceri de zeci de miliarde de euro au ajuns acum sa dea interviuri de angajare, in limba romana, cu Johannes Burghold. Cel care insa, dupa cum singur recunoaste intr-un document intrat in posesia noastra, nu prea „bungheste" deloc limba romana!

„Vânători" de executivi

Dupa ce a lucrat la ate si fermoare, Johannes Burghold devine cu adevarat „vanator" de executivi de-abia prin anul 2012, imediat dupa aparitia controversatei OUG 109/2011. Iar activitatea Transeach Romania, filiala autohtona a companiei de recrutare de manageri de top Transeach, condusa de la Voluntari de Johannes Burghold explodeaza pur si simplu in ultima vreme cand, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, unii ministri tehnocrati se inghesuie sa-i ofere germanului cam toate marile contracte privind schimbarea din mers, sub pretextul implementarii managementului privat, a conducerilor celor mai importante companii de stat din Romania.

Desigur ca si preturile joase solicitate de Transeach ar fi putut conta, dar ciudatele coincidente prin care „vanatorii" lui Burghold recruteaza mai mult straini, in detrimentul romanilor, au trezit interesul, fie si atat de tarziu, al anumitor structuri ale statului roman. Iar cele mai mari „tunuri" in acest sens par sa se fi dat, pana ce si Finantele au cazut in „mrejele" lui Burghold, la Ministerul Energiei.

Este suficient astfel sa amintim ca, inainte sa primeasca,pentru o suma modica de 65.000 de lei, contractul pentru recrutarea noilor membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, tot Transeach de la Voluntari a asigurat „vanatoarea de executivi" si pentru o alta companie de stat mai mult decat atractiva, SC Electrica SA. Si uite cum, sub pretextul necesitatii aducerii unei conduceri corporatiste, Johannes Burghold l-a pus in fruntea listei, bineinteles, pe un cetatean strain. Nimeni altul decat Arielle Malard de Rotschild, fondator al diviziei de Piete Emergente a Bancii de Investitii Rothschild&CIE, care a devenit astfel administrator in Consiliul de Administratie al SC Electrica SA! Iar dupa ce Anca Dragu s-a dat peste cap ca, pe sfarsitul mandatului sau de ministru al Finantelor, sa fie schimbata din temelii conducerea singurei banci romanesti de pe piata iar tot Johannes Burghold a primit contractul pentru recrutarea viitoarei conduceri a CEC Bank, pentru multi din sistem a fost clar ca familia Rothschild isi va imbogati portofoliul de banci detinute in toata lumea si cu CEC-ul romanesc.

Candidații români eliminați din start de Johannes Burghold, care nu știe limba română

Iar in aceste zile, chiar sub nasul unor autoritati romanesti amortite, Johannes Burghold tocmai ce lucreaza la „listele scurte", doldora de straini, pentru conducerile unor companii cu mize financiare de miliarde de euro, precum CEC Bank sau Hidroelectrica. Insa se pare ca, pe ultima suta de metri, spre deosebire de fervoarea tehnocratilor de a-l transforma pe Johannes Burghold intr-un veritabil „calau" al economiei romanesti, alte structuri ale statului par sa-si fi revenit subit din pasivitatea inexplicabila de pana acum. Astfel ca, pe langa faptul ca anumiti reprezentanti ai statului au refuzat deja listele celor de la Transeach, pe motivul ca acestea „gem" de straini de care nu a auzit nimeni, in timp ce candidatii romani au fost eliminati din start, procurorii Parchetului General avanseaza rapid cu cercetarile desfasurate intr-un dosar penal care va arunca pur si simplu in aer campania de aservire totala a economiei romanesti, atat cat a mai ramas din ea, unor interese straine.

[citeste si]

Potrivit national.ro,  exista declaratii la dosar din care rezulta ca in timp ce-i intervieva pe candidatii romani in limba romana, Johannes Burghold pur si simplu desena floricele pe foi sau se uita plictisit pe pereti. Lucru lesne de inteles, din moment ce in chiar CV-ul sau, Johannes Burghold, cel pe mana caruia guvernul tehnocrat pare sa fi lasat misiunea de numire a conducerii unei bune parti a economiei romanesti, recunoaste ca „stie" limba romana la nivelul „grundkenntnisse", adica „basic", cel mai de jos! Mai mult, procurorii sunt in posesia unor alte declaratii incendiare, conform carora, la interviuri, chiar Burghold recunostea ca nu intelege ce vorbesc candidatii romani, pentru ca el stie romana „ doar cat sa vorbesc, asa, cu o fata"! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel