O fetiță, ”înghețată” de părinți. Cel mai tânăr om criogenizat are doi ani

criogenie
criogenie

O fetiță în vârstă de doi ani a fost supusă criogeniei, după ce a murit din cauza unei tumori cerebrale, scrie publicația britanică Dailymail. Părinții speră ca fata să poată trăi din nou, dacă medicina face progrese, sau, dacă revitalizarea se va dovedi imposibilă, corpul să poată fi folosit pentru cercetare științifică.

Matheryn Naovaratpong, din Tailanda, a fost diagnosticată cu ependioblastom, scrie Dailymail. A suferit peste 20 de intervenții chirurgicale și a trecut printr-o cură de citostatice, dar nu a putut fi salvată.

Tehnica de criogenie folosită de compania Alcor, din Arizona, presupune plata unei taxe de 770 de dolari anual. La încheierea contractului se achită 80.000 de dolari, pentru a congela separat creierul și corpul, sau 400.000 de dolari pentru congelarea integrală a cadavrului. Compania din Arizona a criogenizat mai multe personalități din SUA, printre care un faimos jucător de baseball și pe fiul acestuia.

Procedura de congelare durează circa două săptămâni, timp în care temperatura scade la minus 196 de grade Celsius. După pronunțarea decesului, creierul este scos, sub crioprotecție, din cutia craniană. Pacientul este așezat pe un pat de gheață, iar inima, repornită prin tehnici de resuscitare. Ulterior, este deschisă cutia toracică și marile vase de sânge sunt legate la pompe care scot sângele și aduc lichid de răcire, care scade treptat temperatura corpului.

Publicația britanică scrie, citând revista Motherboard, că și nașterea micuței Matheryn se datorează tot științei moderne. Embrionul, rezultat prin fertilizare in vitro, a fost purtat de o mamă surogat, mama copilului pierzându-și uterul după o sarcină anterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel