Revoltă în Franța după ce o doctoriță româncă s-a sinucis

Tragedie fără margini! O doctoriță din România, care lucra de ceva vreme în Franța, și-a pus capăt zilelor.

Din primele informații care au ajuns în presă, se pare că femeia muncea prea multe ori pe zi, lucru care în cele dn urmă a dărâmat-o din punct de vedere psihic.

Colegii ei de la spitalul din Chateauroux unde lucra sunt șocați de ceea ce s-a întâmplat. Sinuciderea româncei a provocat o adevărată revoltă, oamenii plângându-se că muncesc mult prea mult, iar timpul petrecut cu familia s-a diminuat drastic.

"Simona era o femeie care se simțea mereu cu gândul departe de casa ei din România și nu se simțea deloc bine în piele ei", a spus unul dintre colegul româncei, notează Lanouvellerepublique.fr.

Ei sunt furioşi pe declaraţiile ministrului francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, cu privire la acest caz. "Nu poate fi lăsată să spună că nu din cauza activităţii sale la spital s-a întâmplat acest lucru şi că era pur şi simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de ţară! Ea se numea Simona şi era ca şi noi, de origine străină, dar ca şi noi, epuizată şi obosită".

Femeia era foarte apropiată de două colege, care aveau şi ele copii. "Nu ne stăm prea mult timp cu copiii. Împărtăşeam acest sentiment toate trei. Eu am găsit-o, duminică dimineaţa, când am preluat garda. Dar noi nu spunem că din cauza aceasta s-a sinucis Simona. Îi respectăm gestul, fără să încercăm să judecăm de ce. În schimb, ministrul care nu o cunoştea, care nu a venit aici niciodată, nu ştia dacă se simţea sau nu bine în pielea ei (...) Considerăm că declaraţiile ei sunt o injurie la adresa" Simonei, a declarat una dintre ele. Ministrul "ştie că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Ştie că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anestezişti? Ştie că suntem cu toţii extenuaţi? Exercităm o profesie dificilă şi exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soţului şi fiului ei de şase ani", au adăugat colegii româncei.

Femeia nu a lăsat niciun bilet de adio în care să-și motiveze gestul dureros pe care l-a făcut, mai scrie și Lequotidiendumedecin.fr.

Directorul spitalului spune că va rediscuta orarul de muncă și va reduce numărul orelor în care doctorii trebuie să muncească. Acest lucru se va întâmpla abia după ce Simona și-a pus capăt zilelor.

Simona, mamă a unui copil, a decedat duminică, după ce şi-a administrat o doză de produse mortale intravenos, în spitalul în care lucra, în Chateauroux.

Un medic a scris pe blogul său câteva cuvinte emoționante

"Vești proaste de pe frontul de Vest. O colegă, anestezist, la spitalul din Chateauroux, s-a sinucis. Mă simt datoare să public și acest trist eveniment fiindcă face parte, începând de azi, din viața medicului român în Franța. 
 
Nu am cunoscut-o pe Simona, înțeleg că muncea la Chateauroux de trei ani, că a fost un medic competent care ne-a făcut onoare și că are un băiețel de șapte ani care a rămas fără mamă. Îmi pare rău, îmi pare atât de rău... Vă rog, dragi colegi, să o păstrați în amintire, chiar dacă nu ați cunoscut-o, fiindcă lupta pe care a dus-o nu a fost ușoară și cred ca noi toți cei care suntem aici știm despre ce e vorba. Dumnezeu s-o ierte și să se odihnească în pace. Adio, Simona!", a scris Liliana Mihai pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel