O echipă a OSCE a fost capturată în Ucraina. Reacția MAE

Separatiștii pro-ruși din orașul Sloviansk, regiunea Donețk, au capturat șapte observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare Europeană, care desfășurau o misiune în estul Ucrainei, potrivit ministerului ucrainean de Interne, citat de AFP.

Împreună cu reprezentanții OSCE au fost capturați șoferul microbuzului și cinci militari ucraineni.

"Persoane rămase neidentificate au oprit vineri dimineaţă un microbuz în care erau 13 pasageri, inclusiv şapte reprezentanţi ai OSCE, cinci militari ucraineni şi şoferul", a precizat Ministerul de Interne de la Kiev.

"Persoanele capturate se află într-un sediu local al serviciilor speciale ocupat de insurgenţi", adaugă instituţia.

Între timp, "primarul oamenilor" din Slaviansk, Vyacheslav Ponomaryov, spune că un microbuz care transporta reprezentanți ai OSCE a fost oprit pentru că în el se aflau ofițeri ai Forțelor Armate ucrainene și muniție. Pro-rușii au explicat că urmează să scormonească în microbuz pentru a afla ce transporta acesta și să verifice indentitatea călătorilor, conform Russia Today.

Într-o precizare remisă DC News, Ministerul Afacerilor Externe arată că, potrivit primelor informații, printre cei șapte observatori nu se numără niciun român.

"Ministerul Afacerilor Externe urmărește cu cea mai mare atenție evoluția situației şi se află în legătură permanentă cu Ambasada de la Kiev pe acest subiect, existând un contact direct, constant, cu membrii români ai misiunii de monitorizare a OSCE desfășurate în teren.

Din informațiile deținute la acest moment, în incidentul menționat nu sunt implicați observatori OSCE trimiși din partea României.

MAE se declară profund îngrijorat de posibilitatea ca pe teritoriul Ucrainei suverane şi independente, stat participant la OSCE, membri ai unei misiuni a organizației pan-europene să fie, sub orice formă, amenințați sau puși într-o situație de risc", transmite MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel