O cisternă cu GPL s-a răsturnat. Intervenție periculoasă, prefectul la fața locului

O cisternă cu aproape 13.000 de litri de GPL, din Republica Moldova, s-a răsturnat, în noaptea de luni spre marți. 

UPDATE 11:24: Circulația a fost reluată pe un singur sens de mers.

Prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, a declarat că circulaţia în zonă se desfăşoară, alternativ, pe un singur sens de deplasare, traficul urmând să fie din nou blocat când cisterna va fi urcată pe un trailer care o va transporta în Republica Moldova.

'A fost o misiune dificilă a pompierilor, care s-au mobilizat şi au asigurat măsurile specifice în zonă, având în vedere că a existat un real pericol de explozie. Traficul a fost de mai multe ori oprit, în funcţie de lucrările efectuate, însă totul s-a făcut cu respectarea procedurilor, în condiţii de siguranţă. S-a reuşit transferarea cantităţii de GPL într-o altă cisternă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime', a declarat prefectul de Vaslui, Isabel Bogdan.

-----

Accidentul s-a produs pe DE581, pe raza localităţii vasluiene Valea Grecului. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere. 

”La ora 5.00 au început operaţiunile de transvazare din cisterna răsturnată, într-o altă cisternă sosită din Republica Moldova. Pentru alimentarea pompelor s-a utilizat un generator trifazat, solicitat de la un distribuitor de energie electrică. Pompierii monitorizează îndeaproape operaţiunile, fiind creat un dispozitiv de intervenţie pentru asigurarea măsurilor de prevenire”, a declarat reprezentantul ISU Vaslui, potrivit Agerpres. 

La faţa locului a fost prezent şi prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

”În zonă a existat pericol de explozie, dar forţele ISU s-au mobilizat şi au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice în zonă. Traficul a fost blocat, apoi s-a dat drumul, alternativ, pe un singur sens de mers. Odată cu începerea operaţiunii de descărcare a cantităţii de GPL într-o altă cisternă, circulaţia a fost din nou oprită pe DE581, către Vama Albiţa”, a declarat Isabel Bogdan.

Potrivit autorităţilor nu au fost înregistrate victime şi nici scurgeri din cisternă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel