O bază militară ucraineană, luată cu asalt. Cel puțin 12 răniți

Bărbați neindentificați înarmați cu arme automate au luat cu asalt o bază militară ucraineană din Mariupol, transmite agenția de presă ucraineană UNIAN.

UPDATE: Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a scris pe pagina se de Facebook că trei atacatori pro-ruși au fost uciși, 13 răniți și 63 reținuți.

Bărbații i-au cerut, miercuri seara, comandantului bazei să se predea. Aceștia erau înarmați cu mitraliere și cocktail-uri Molotov. 

Sursa citată spune că persoanele înarmate au deschis focul, rănind cel puțin 12 persoane.

Ceea ce trebuie să fie o desfășurare de forță a guvernului ucrainean în estul țării nu a făcut decât să arate dilema aproape imposibilă cu care se confruntă noile autorități pro-europene.

Potrivit Ria Novosti, 6 blindate care urmau să intre în Slavyansk pentru a-i îndepărta pe separatiștii pro-ruși au sfârșit prin a pătrunde în oraș cu steagul Rusiei arborat. Totodată, aproximativ 50 de soldați ucrainei ar fi defectat alăturându-se pro-rușilor.

Kievul are mari rețineri în a folosi forța armată în estul Ucrainei de frica unei intervenții a trupelor ruse masate la graniță. Unii analiști spun că o intervenție militară fermă a Ucrainei ar putea însemna sfârșitul unității acestui stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel