Nunta de aur a Regelui Constantin al II-lea și Reginei Anne-Marie ai Elenilor

Joi, 18 septembrie 2014, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au reprezentat Familia Regală a României, în Atena, la Nunta de Aur a Majestăților Lor Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie ai Elenilor.

Joi, 18 septembrie 2014, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au reprezentat Familia Regală a României, în Atena, la Nunta de Aur a Majestăților Lor Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie ai Elenilor. 

Altețele Lor Regale au participat la dineul oferit de Familia Regală a Greciei la Yacht Club, în Atena.

Printre invitați s-au numărat Regina Margareta a II-a a Danemarcei, precum și Regina Sofia a Spaniei. De asemenea, au mai luat parte numeroși membri ai Familiilor Regale ale Greciei, Austriei, Germaniei, Bulgariei, Serbiei și Iordaniei.

Familiile Regale ale României și Greciei se înrudesc prin Regina Mamă Elena, născută Principesă a Greciei și Danemarcei, fiica Regelui Constantin I al Elenilor și, totodată, sora Regelui George al II-lea și a Regelui Pavlos ai Elenilor.

Regele George al II-lea a fost căsătorit cu Principesa Elisabeta, sora Regelui Carol al II-lea, iar, Regele Pavlos este tatăl Reginei Sofia a Spaniei și al Regelui Constantin al II-lea.

Regele Constantin al II-lea, alături de Regele Mihai, este nașul de cununie al Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu.

Principesa Moștenitoare a fost domnișoară de onoare la nunta Majestăților Lor Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie care a avut loc, în ziua de 18 septembrie 1964, tot la Yacht Club, în Atena.

Familia Regală a României petrecea adeseori sărbătorile de Paște la Castelul Tatoi, la invitația Familiei Regale a Greciei.

În anul 2008, Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie ai Elenilor au participat la Nunta de Diamant a Majestăților Lor Regele Mihai și Regina Ana.

În anul 2012, Principele Nikolaos al Greciei, fiul Regelui Constantin al II-lea și al Reginei Anne-Marie, a fost oaspetele Familiei Regale a României.

Cea mai recentă întâlnire a Familiilor Regale ale României și Greciei a avut loc în anul 2012, cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel